Tıp Fakültesi
25.02.2023

Öğrencimiz Natha Bella, Depremzedelerin Yardımına Koştu


Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencisi Endonezyalı Natha Bella, Endonezya’nın Hatay’da kurduğu sahra hastanesinde gönüllü olarak hizmet veriyor. 19 yıl önce Endonezya’da meydana gelen depremin ardından Türkiye’nin yaptığı yardımları unutmayan Natha, vefa borcunu ödemek için bölgede sağlık ekiplerine destek oluyor.

2004 yılında, ilkokul 2. sınıf öğrencisiyken Endonezya’da yaşanan deprem ve tsunamiden kurtulan Natha Bella, Türkiye’nin kurduğu hastanede tedavi olarak eğitimine devam etti. Yıllar sonra Üniversitemiz Tıp Fakültesini kazanan ve şu an son sınıfta okuyan Natha, Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran deprem sonrasında vefa borcunu ödemek için bölgeye gitti. Endonezya’nın Hatay’da kurduğu sahra hastanesinde görev yapan Natha, depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışıyor.



Türkiye’ye minnettar olduğunu ifade eden öğrencimiz Natha Bella, “Türkiye bana küçükken yaşadığım depremde yardım etti ve şu an burslu olarak üniversite okuma imkanı sunuyor. Şimdi de intern doktor olarak buradayım ve bu Türkiye sayesinde. 19 yıl önce Türkiye bize yardım etmeseydi belki ben şimdi burada, bu şartlarda olamazdım. Her şey için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Endonezya’dan gelen 100 kişilik gönüllü grup, Hatay’ın Hassa ilçesinde depremzedeleri tedavi ediyor. Natha, Türk yetkililer ve Endonezyalı sağlık ekipleri arasında iletişimin sağlanması için tercüme desteği de veriyor.