Meram Vocational School

Hakkında

Meslek Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 30.03.2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı ve 04.04.2017 tarih ve 23821 sayılı uygunluk yazısı ile 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörlüğüne bağlı olarak kurulması uygun görülmüştür.
 
Meslek Yüksekokulumuz 2017 yılında eğitim-öğretime açılmış, Üniversitemiz Seydişehir Meslek Yüksekokulunda bünyesinde bulunan Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü (Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı),  Gıda İşleme Bölümü (Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı), Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü (Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı) ile Dişçilik Hizmetleri Bölümü (Ağız ve Diş Sağlığı Programı)  ile Meslek Yüksekokulumuza aktarılmıştır. İlerleyen süreçte Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü (İlk ve Acil Yardım Programı), Tasarım Bölümü (Grafik Tasarımı Programı), Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü (Özel Güvenlik ve Koruma Programı)  ile Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı) açılmıştır.
 
Dişçilik Hizmetleri Bölümü (Ağız ve Diş Sağlığı Programı)  ile Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü (İlk ve Acil Yardım Programı) 2020-2021 eğitim-öğretim yılı başında Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna aktarılmıştır.
 
2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü (Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı), Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü (Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı), Gıda İşleme Bölümü (Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı), Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı) ile Tasarım Bölümü (Grafik Tasarımı Normal ve İkinci Öğretim Programı) eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
 
Meslek Yüksekokulumuz yüksek eğitim-öğretim kalitesini amaçlamış ve bu amaç doğrultusunda ülkemizin ekonomisine, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi, Aşçılık ve Grafik Tasarımı programlarıyla nitelikli ve donanımlı ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamıştır. Öğrenci kontenjanımızın tamamına yakınının kayıt yaptırması, yüksek başarı ortalaması ile mezun olması ve öğrencilerimizin kariyer imkanları, Meslek Yüksekokulumuzda hedeflenen bu temel amacın gerçekleştiğini göstermektedir.