Library and Documentation Department B.

TÜBESS

TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS) (YÖK’DEKİ KAPALI TEZLERE ERİŞİM)
 
YÖK Tez Merkezi’nde bulunan tam metni indirilemeyen, farklı üniversitelerde yapılmış tezlerin Türkiye Belge Sağlama Sistemi (TÜBESS)   aracılığı ile YÖK’den sağlanması hizmetidir.
Tübess hizmetinden sadece NEÜ akademik/idari personel, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabilmektedir.
 
İSTEKTE BULUNABİLECEĞİNİZ TEZ ÖRNEĞİ
Öncelikle aradığınız tezin YÖK Tez Merkezinden indirilip indirilmediğini kontrol ediniz; yalnızca İNDİRİLEMEYEN ve ilgili tez numarasının hemen yanında “Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.” ibaresi olan tezler için istekte bulunabilirsiniz.

 


İSTEKTE BULUNAMAYACAĞINIZ TEZ ÖRNEĞİ
YÖK Tez Veri Tabanında yazarı tarafından belirli bir tarihe kadar kısıtlanmış olan tezleri lütfen  İSTEKTE BULUNMAYINIZ.
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yapılmış bir tezi İSTEKTE BULUNMAYINIZ.





TEZ TALEP VE TESLİM ŞEKLİ
            Talepte bulunan kullanıcılarımız kütüphaneye gelerek, kütüphane mail adresine ([email protected]) e-mail atarak ya da NEÜ bilgi siteminden talepte oluşturarak istekte bulunabilir.
Talep oluştururken istenen bilgiler:
  • İsim-soyisim
  • E-mail adresi (kurumsal)
  • Fakülte/bölüm bilgisi
  • Telefon numarası
  • Tezin tez numarası
  • Tezin adı ve yazarı
 
            Bir seferde en fazla 5 adet tez talebinde bulunulabilir.
TÜBESS sorumlusu, TÜBESS sistemine  tez isteğinizi iletilir. İsteğiniz YÖK'den karşılandıktan sonra; tezi ne zaman ve nereden alacağınız bilgisi telefon ya da e-posta ile tarafınıza iletilir. Ayrıntılı bilgi almak için 0332 320 52 58 (8402) numaralı telefonu arayabilir, ya da [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. 
 
NOT: TÜBESS üzerinden istekte bulunulan tez ücretsiz olup, TÜBESS sorumlusuna elektronik olarak gelmektedir; fakat TÜBESS Katılım Protokolü’nün 6.3.5. maddesi gereğince tezi istekte bulunan kişiye tez sadece BASILI formatta teslim edileceğinden dolayı çıktı ücreti alınacaktır (Tezler için belirlenen çıktı ücreti; sayfası 1,25 kuruştur).
            Tez kütüphaneye ulaştıktan sonra kişi haberdar edilip teyit alındıktan sonra tez baskıya hazırlanır. Tez hazırlandıktan sonra kişi Konya’da ikamet ediyorsa tezi elden teslim alabilir. Şehir dışında ikamet ediyorsa kargo ücretini karşılamak suretiyle tezi temin edebilir.