Library and Documentation Department B.
03.11.2022

Related Paper Deneme Erişimi

 
Kurumumuza 1 aylık deneme erişimi tanımlanmıştır. https://relpap.com/register.jsp  adresiden hesap oluşturup erişim sağlayabilirsiniz. 

RelatedPaper tamamen graflara dayanan arayüzü ile kullanıcılarına yeni bir akademik araştırma deneyimi sunar. Anlamsal bilgi ağlarını kullanarak akademik yayınları ilişkilendirir ve bu ilişkiler üzerinden yayın aramayı sağlayan tek akademik araştırma aracıdır.

Related Papers ile kullanıcılar akademik yayınlar arasında bağlantıları görebilir ve kolayca keşfe çıkabilirler. Kullanım sırasında filtreleri kullanabilir veya ilişkili diğer konular/anahtar kelimeler ile keşfedebilirler. Görsellerin ve grafların aktif kullanıldığı bu ürün, kullanıcılara araştırma alanlarını genişletmek için imkan sağlar.

Kullanıcılar bu bilgi grafları ile akademik anahtar kelimeleri arasında keşfe çıkabilir, keşif sırasında araştırma alanı ile ilişkili diğer konular/anahtar kelimeler ile tanışabilirler.

- Kullanıcılar bilgi grafındaki yaptıkları disiplin/alt disiplin filtrelerine göre anahtar kelime havuzlarını daraltabilir, merak ettikleri anahtar kelimenin tanımını okuyabilirler.
- Akademik keşif sırasında seçilen anahtar kelime ve/veya konuya göre yayın görebilirler.
- Grafikselleştirilmiş veriler akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilerin disiplinler arası alanda araştırma yaparken daha derin bilgiye erişmesi yardımcı olur.
- Keşif sırasında oluşturulan bilgi graflar kolayca PDF veya Image olarak kaydedilebilir.

Akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler kurum IP’lerinden (ve kurum dışı edu.tr hesapları aracılığı ile) Relpap’a (relpap.com) kolayca ulaşabilir, sınırsız kullanabilirler.