A.R.C. of Continuing Education (KONSEM)
19.04.2022

Üniversitemizce Denetimli Serbestlik Bünyesindekilere Barista Eğitimi Verildi


Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Denetimli Serbestlik ile Mesleki Kazanım: Barista Eğitimi” projesiyle, Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan şüpheli, sanık, hükümlü, suça sürüklenen çocuklar, suç mağdurları, sosyal ve ekonomik farklılıkları nedeniyle toplumdan dışlanma riskleri bulunan dezavantajlı çocuklar ve kurum personeli, Üniversitemizde barista (kahve hazırlama uzmanı) eğitimi aldı.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezinin yükleniciliğini üstlendiği, Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, 30 kursiyer barista eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. 



Projeyi, kursiyerler için önemli bir istihdam aracı ve sosyal kazanım faaliyeti olarak nitelendiren Konya Denetimli Serbestlik Müdürü Resul Emrah Bilgin, faaliyete destek veren MEVKA’ya, Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan ile Dr. Öğr. Üyesi M. Cüneyt Şapcılar’a, kursiyerlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Kurs programı kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerde, kahve tanıtma eğitimi, uygulama eğitimi ve cupping (duyusal analiz) ile katılımcıların kahve çekirdeklerinin seçiminden öğütülmesine, harmanlanmasından kavrulmasına, demlenmesinden sunumuna kadar kahve sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm beceriler kursiyerlere uzman öğretim üyeleri tarafından verildi.

Kursu başarıyla tamamlayarak sertifika alan kursiyerler, kahve sektöründeki firmaların ilgili birimlerinde barista unvanı ile istihdam edilebilecek.