A.R.C. of Continuing Education (KONSEM)
25.01.2019

KONSEM’DEN BİLİŞSEL OYUN TEMELLİ EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMI

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONSEM) bünyesinde Bilişsel Oyun Temelli Eğitim Sertifika Programı düzenlendi. Program, Üniversitemiz ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Selçuklu Koğnitif Oyunlar Laboratuvarında gerçekleştirildi. Farklı üniversitelerden okul öncesi eğitim öğrencileri ve mezunlarının yoğun ilgi gösterdiği program kapsamında kursiyerler, okul öncesi çocukların zeka ve psiko-motor gelişimine katkı yapacak oyuncaklar tasarlayıp üretimini gerçekleştirdi. Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verildi.

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve program koordinatörü Dr.Öğretim Üyesi Bengü TÜRKOĞLU, “İlkini gerçekleştirdiğimiz bilişsel oyun temelli eğitim sertifika programı oldukça verimli geçti. Kursiyerlerimizin hepsi çok başarılı ürünler ortaya çıkardı. Bizler de bu güzel çalışmaları, değerlenmesi ve faydalı olması amacıyla köy okullarına göndermeyi planlıyoruz. Umarız çocuklarımız için faydalı olur” şeklinde konuştu.

KONSEM Müdürü Prof.Dr.Raif PARLAKKAYA da, talebe bağlı olarak sertifika programının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.