Quality and Accreditation Coordinatorship
18.11.2021

YÖKAK’tan Üniversitemize Çevrimiçi İzleme Ziyareti

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Üniversitemize Kurumsal Dış Değerlendirme Süreçleri İzleme Programı kapsamında çevrimiçi izleme ziyareti gerçekleştirildi.


Yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, ar-ge, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin değerlendirildiği İzleme Programı kapsamında, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK Takım Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Necip ATAR  Akademik Değerlendirici olarak yer aldığı YÖKAK Kalite İzleme Takımı, 16 Kasım 2021’de Üniversitemize gerçekleştirdiği çevrimiçi ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Cem ZORLU ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhiddin OKUMUŞLAR, Üniversitemiz Kalite Komisyonu üyeleri, Senato üyeleri ve öğrenci temsilcimiz Yusuf POLAT  ile toplantılar dizisi gerçekleştirdi.


Toplantılarda, İzleme Takımına, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhiddin OKUMUŞLAR, Kurumsal Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Koordinatörlüğü Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Can ÖZCAN ve Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından mevcut Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) ve Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) dikkate alınarak kurum tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında güncel bilgilerin aktarımı ve KGBR’de yer alan “Gelişmeye Açık Yanlar” konusunda yapılan çalışmaların sunumu yapıldı.

Mevcut KİDR ve KGBR dikkate alınarak Üniversitemiz tarafından “Gelişmeye Açık Yanlar” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında elde edilen sonuçların da görüşüldüğü toplantılar dizisi İzleme Takımının Rektörümüz Prof. Dr. Cem ZORLU ile ziyaret süreci ve “İzleme Raporu”nda yer alacak hususlarla ilgili gerekli paylaşımları yapmasının ardından sona erdi.