Faculty of Theology
02.07.2022

Kuzey Amerika, ABD ve Kanada’dan 25 Müslüman kanaat liderleri Fakültemizi ziyaret etti.

23 Mayıs 2022 tarihinde Kuzey Amerika, ABD ve Kanada’dan 25 Müslüman kanaat liderleri Üniversitemizi ziyaret etti.
Heyet, ABD’nin ve Kanada’nın farklı eyaletlerindeki büyük Müslüman teşkilatlarını temsil eden üst düzey yöneticilerinden oluşmaktadır.
ABD İslam Teşkilatlarının Üst Kuruluşu Başkanı ve Genel Sekreteri, Amerika İslam İlişkileri Bölge Sorumlusu ve Müslüman Hakları Savunma Teşkilatı üst düzey temsilcisinin de aralarında bulunduğu heyet, Türkiye’de bir hafta boyunca resmi ziyaretlerde bulundu.
Bu ziyaretler esnasında Türkiye ile Amerika Müslüman toplumu arasındaki ilişkileri güçlendirmek, bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunuldu. Özellikle dünyada artan İslam karşıtlığı ve İslamafobia konusunda istişareler ve yapılabilecek faaliyetler müzakere edildi.
Heyetin Türkiye’deki ilk ziyareti Valilik, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve Konya İl Müftülüğü’ne olmuştur.
Heyet Konya’daki temaslarında ilk olarak Üniversitemizin Rektör Yardımcıları ile fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede Üniversitemiz ile Kuzey Amerika’daki eğitim kurumları ve Müslüman ilim adamları arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı, ortak projeler için yapılabilecek iş birlikleri için fırsat ve imkânlar ele alındı.
Heyete Üniversite ayrıntılı olarak tanıtıldı ve uluslararasılaşması konusunda şu ana kadar neler yapıldığı hakkında bilgi verildi. Heyet de özellikle ABD’de farklı alanlarda (Tıp, Mühendislik Sosyal Bilimler ve İlahiyat vb.) çok sayıda başarılı Müslüman ilim adamının olduğunu ve bunların Üniversitemize ileride mümkün olduğu ölçüde herhangi bir karşılık beklemeden katkı yapabileceklerini ifade etti.
Daha sonra Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesine geçen heyet, Dekan ve hocalarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Türkiye’nin en eski fakültelerinden birisi olması hasebiyle heyetin bazı üyeleri tarafından önceden bilindiği dile getirildi. Fakültenin lisans ve lisansüstü programları ve müfredatları hakkında dekan tarafından ayrıntılı bilgi verildi.
Heyet, Kuzey Amerika’daki gençlerin ve din görevlilerinin eğitimi konusunda Fakültenin yapabileceği katkılar hakkında bilgi istedi.
Heyet, uzaktan ilahiyat lisans ve lisansüstü eğitimi verilmesini talep etti. Ayrıca yaz döneminde din görevlilerine Fakültemizde özel seminerler verilmesini istedi. Yine karşılıklı öğrenci mübadelesinin önemli olduğunu ve bu konuda katkı verebileceklerini dile getirdi. Heyet aynı zamanda bütün bu taleplerin medeniyet merkezi Konya’da daha iyi ve sağlıklı olabileceğini vurguladı.