Faculty of Theology
08.08.2019

15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi

     15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında fakültemizde fotoğraf sergisi açılmış ve fakültemiz personeline seminer verilmiştir.

     Hain darbe girişimi ve sonrasına ait; Anadolu Ajansı tarafından Milletin Destanı’nı yansıtan fotoğraflardan oluşan sergi Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Fikret Karapınar, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ali Dadan tarafından açıldı. Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye alanında açılışı gerçekleşen sergiye fakültemiz idari personeli de katıldı. Sergi sonrası Dekanımız Prof. Dr. Fikret Karapınar toplantı salonunda idari personelimize 15 Temmuz’a dair kısa bir sunum gerçekleştirdi. Dekanımızdan sonra söz alan Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ali Dadan personelimize;

     Darbeye giden süreç nasıl başladı, darbenin insanlar üzerinde oluşturduğu etkiler, insanların kendi hür iradelerine kulak vermeleri başkalarının telkinlerini akıl süzgecinden geçtikten sonra hayata geçirmeleri gerektiği, toplum vicdanı ve sağduyu, hak, hukuk ve özgürlüklere her türlü şartta bağlı kalınması, devlet kurumlarında çalışanların birinci derecede sorumluluklarının devlete ve çalıştıkları kuruma bağlı olması gerektiği; kurum dışı bağların ise devlete ve kuruma bağlılığın önüne geçirilmemesi konu başlıklarında bir seminer verdi.

     Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanlığı olarak menfur darbe teşebbüsü sonucunda şehitlik mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Kapak fotoğrafı T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı web sitesinden alınmıştır.

Sergide kullanılan fotoğraflar Anadolu Haber Ajansı'ndan dijital ortamda alınmıştır.