Faculty of Theology
28.05.2019

8. Hazırlık Yıl Sonu Etkinliği 22.05.2019’da Gerçekleştirildi

Fakültemiz Hazırlık Sınıfı öğrencileri, Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda Türk Anadolu Vakfı’nın destekleriyle Yıl Sonu Etkinliği düzenlediler. Bu yıl sekizincisi düzenlenen etkinlik Matar SECK'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tamamı Arapça ile yürütülen programa Arapça öğretim elemanlarından her birine yönelik Arapça beyitlerin yer aldığı şiir dinletisi damgasını vurdu.

Programda protokol konuşması yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin OKUMUŞLAR, İlahiyat Fakültemizin Türkiye’deki fakülteler arasında Arapça öğretimi açısından zirvede olduğunu ifade etti.  Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Fikret KARAPINAR ise, Allah’ın kitabına ve Rasulünün sünnetine hizmet alanında bir pay sahibi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Arapça Hazırlık Sınıfı Koordinatörü ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat ŞENSOY ise, bir yıl boyunca öğretim elemanları ve öğrencilerin harcadıkları çabaları taçlandırmak, hazırlık sınıfı öğrencilerinin Arapça’da kazandıkları seviyeyi göstermek için bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Programa ayrıca Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAYCI ve Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AKMAN da teşrif ettiler.

Programda şiir, hitabet, tiyatro etkinlikleri ve müzik dinletilerinin yanı sıra bilgi yarışması da yapıldı. Fakültede öğrenim gören Afrika ve Uzak Doğu kökenli öğrencilerin sergiledikleri etkinlikler programı daha da renkli hale getirdi. Çok çekişmeli geçen bilgi yarışması, öğrencilerin ulaştıkları Arapça bilgi düzeylerini ortaya koydu. Salonu dolduran izleyicilerin beğendikleri program, hazırlık sınıfında dönem birincisi olan, bilgi yarışmasında dereceye giren, hiç devamsızlık yapmayan ve programa katkı sağlayan öğrencilere ödül ve takdir belgesi verilmesiyle son buldu.