Department of Nursing
07.06.2017

Hemşirelik Haftası Kutlama Programı kapsamında “Çalışan Güvenliği” konulu sempozyum (16 Mayıs 2017)

16 Mayıs 2017 tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Hemşirelik Haftası Kutlama Programı kapsamında “Çalışan Güvenliği” konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyum Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir YÜKSEK, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur UYSAL, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel EGE ve Bakım Hizmetleri Müdürü Nevin ZORLULAR’ın açılış konuşmaları ile başladı. Yoğun ilgi gören programa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANSEV, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet TEKİN Başhekim Yardımcıları, Akademisyenler, Hemşireler ve Hemşirelik Bölümü Öğrencileri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir YÜKSEK açılış konuşmasında hemşirelerin ve öğrencilerin hemşirelik haftasını kutlayarak sempozyum konusu olan çalışan güvenliğinin önemine dikkat çekti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur UYSAL konuşmasında Hemşireliğin sağlık bakımı hizmetleri açısından önemli bir meslek olduğunu ve çalışma ortamının güvenliğini vurguladı. Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel EGE konuşmasında Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) tarafından belirlenen ve tüm dünyada hemşirelik haftası kapsamında tartışılan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmada yol gösterecek ses: hemşireler” temasına değindi.

Konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aytolan YILDIRIM, Av. Fadime DEMİREL ve Tıp Fakültesi Hastanesi Kalite Koordinatörü Ayfer ERDOĞAN’ın katıldığı sempozyumda meslekte 10 yılını tamamlayan hemşirelere plaket takdimi yapıldı. Ayrıca Hemşirelik Bölümü Öğrencileri tarafından çalışan güvenliğine dikkat çeken bir skeç düzenlendi.