Faculty of Aeronautics and Astronautics
07.09.2022

Necmettin Erbakan Üniversitesi En Başarılı Türk Araştırma Kuruluşları Arasında

TÜBİTAK, Avrupa Komisyonu Ufuk Avrupa (Horizon Europe) programından alınan fon miktarı bakımından ülkemizdeki en başarılı araştırma kuruluşlarının listesini yayınladı.
 
En Başarılı Türk Araştırma Kuruluşları Alınan Fon (milyon €)
İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ 6,62
KOÇ ÜNİVERSİTESİ 6,37
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 4,12
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 3,12
TÜBİTAK 1,71
SABANCI ÜNİVERSİTESİ 0,93
ACIBADEM MEHMET ALI AYDINLAR UNIVERSITY 0,82
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ 0,76
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 0,64
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 0,62
Avrupa Komisyonu tarafından iletilen resmi verilere dayanılarak hazırlanan rapor sonucuna göre Üniversitemiz 1.4 milyon Avro bütçeli projesine aldığı 760 bin Avro fon ile 2021-2027 döneminde en başarılı 10 Türk araştırma kuruluşu arasında 8. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.
 
AB Ar-Ge ve inovasyon programı Ufuk Avrupa (2021-2027)de, aldığı 0,76 milyon Avro destekle köklü üniversiteleri geride bırakarak listede yer almayı başaran Üniversitemiz, desteklenmeye hak kazanan projesiyle TÜBİTAK tarafından yayımlanan En Başarılı Türk Araştırma Kuruluşları listesine kuruluşundan bu yana ilk defa girdi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu yaptığı açıklamada, “Ufuk Avrupa (2021-2027) projelerini, Üniversitemizde başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Üniversite olarak aldığımız desteklere konu olan projelerimizi titizlikle yürüten akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Üniversitemizin belirlediğimiz hedeflere son dört yılda adım adım ilerlediğini görmek heyecan verici. Bilimsel yayın ve projelerimizin görünürlüğünden bölgesel, ulusal ve uluslararası iş birliklerimizin çoğaltılmasına, toplumsal katkı yaratmaya yönelik iş birliklerimizden eğitim-öğretimin kalitesinin artırılmasına kadar nitel büyümeye odaklı pek çok yenilikler ortaya koyduk. Uluslararası proje sayımızı artıracak, bilimsel yayınlar ve araştırmalar konusunda etki değerimizi yukarıya çekecek ve eğitim öğretimde kaliteyi artıracak çalışmalarla geleceğin marka üniversitesi olma yolunda ilerliyoruz.” dedi.