Yarının Liderleri Projesine Seçilen Öğrenciler, Rektörümüzü Ziyaret Etti

12.12.2012

"Yarının Liderleri Projesi"ne seçilen öğrenciler, ilk dersi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’le rektörlük binasında gerçekleştirdi.

Üniversitemizin hazırladığı “Yarının Liderleri Projesi” kapsamında seçilen öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün’ü ziyaret ederek, liderlik kavramı hakkında bilgilendirildi.

Liderlik kavramı ve liderliğin olumlu-olumsuz yanları hakkında bilgi veren Rektörümüz Muzaffer Şeker, şunları dile getirdi:

“Herkesin aklında, düşüncesinde bir lider tasarrufu, kavramı, hayali vardır. Bir liderde feraset, basiret, dirayet, merhamet, şefkat, cesaret, vefalı, güven veren ve özü sözü bir olmalı. Bir lider hem kudretli hem şefkatli olmalı, bu dengeyi iyi korumalı. Bir kişinin bazı donanımlara sahip olabilmesi için iyi bir eğitimden geçmesi gerekir. Her dönem kendini geliştirebilmeli ve belirli bi zekâ düzeyinde olmalı. Bu süreç birikim ve donanım olarak zenginleştirilmeli. Birikim ve donanım hayat sürecinde pişmeli yani deneyim kazanmalı kişi. Topluma göre hizmet üretmeyen sadece kendini düşünen lider olamaz. Hacı Bektaşi Veli’yi, Yunus Emre’yi, Dadaloğlu’nu, Mehmet Akif Ersoy’u bilmeyen lider olamaz” şeklinde liderlik kavramını ifade eden Rektörümüz Şeker, lider olacak öğrencilerden de liderliğin olumlu ve olumsuz özelliklerini dile getirmelerini istedi.

Paylaş