Üniversitemizde 6 Haftada 1 Milyon 500 Binin Üzerinde Kullanıcı ile 47.668 Canlı Ders İşlendi

17.11.2020
Uzaktan Eğitim UAM

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 5 Ekim tarihinde uzaktan başlayan 2020 Güz döneminde geride kalan 6 haftada 1 milyon 500 binin üzerinde kullanıcı ile 47.668 canlı ders işlendi. Bu veriler, Üniversitemizin uzaktan eğitimin neredeyse tamamını canlı dersle tamamladığını gösteriyor ve üniversitemizi ülkemizdeki ilk beş üniversite arasına sokuyor.
 
Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarında canlı ders yayınına başlayan ilk devlet üniversitelerinden ve uzaktan eğitimi canlı yürüten sayılı üniversitelerden olan Üniversitemiz, dijitalleşen dünyaya daha iyi adapte olmak için bir taraftan web sitesini yeniledi, bir taraftan da uzaktan eğitimle ilgili alt yapısını güçlendirdi. Geçtiğimiz dönem sanal sınıflarla ilgili hizmet satın alan Üniversitemiz, içinde bulunduğumuz dönem itibari ile sanal sınıfları oluşturacak programla kendi yazılımını geliştirdi. Bu yazılım sadece sanal sınıf oluşturmakla kalmayıp, tüm verilerin otomasyondan takip edilmesini de sağladı ve birçok işlemde aradaki insan faktörünü ortadan kaldırdı.
 
Üniversitemiz, ülkemizin en fazla webinar programı yapan üniversitelerinin başında gelirken, üç sempozyumu geniş bir katılımla online ortamda gerçekleştirme başarısı gösterdi. Öğrenci taleplerini sistemli bir şekilde analiz edebilmeyi mümkün kılan “Rektöre Yaz” uygulamasını devreye alan Üniversitemiz, akademisyen başvuruları, lisansüstü başvuruları, lisans ve lisansüstü yatay geçiş işlemlerini dijitale taşıdı, çevrimiçi anket ve engelli öğrenci ihtiyaçlarının analiz edilebildiği sistemleri de devreye aldı. Dijital platformlarda bunlarla birlikte anılabilecek onlarca iyileştirme ve geliştirme yapan Üniversitemiz, dijitalleşme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, sınav dönemine girilen uzaktan eğitim sürecinde tüm öğrencilerimize başarılar dilediği bir mesaj yayınladı. Rektörümüz Zorlu, yaptığı açıklamada;


 

“Birçok eğitim kurumu gibi temel önceliğimiz, öğrencilerimize geleceğe hazırlandıkları yükseköğrenim hayatlarında en üst düzeyde katkıyı sunmak, öğretim elemanlarımıza geniş bir araştırma altyapısı sağlamak, akademik verileri yerleşkelere hapsetmeden, hayatın içine taşıyarak ulaşılan bilgi ve birikimi, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın hizmetine sunmaktır. Bu bağlamda, öğrenci ve öğretim elemanlarımızın verimli ve etkin biçimde araştırma yapabilecekleri, sürdürülebilir, özgür bir ortam oluşturma azminde olduğumuzu bilmenizi isterim. İlgili ekiplerimizle tüm dikkatimizi uzaktan eğitime verdik. Tabi ki yüz yüze eğitim gibi olmaz ama ne kadar yaklaşırsak o kadar iyi olur. Süreci en sağlıklı şekilde yürütmek ve eğitim kalitemizi uzaktan eğitimde de en üst düzeyde korumak ve sürdürmek için çalışıyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak, uzaktan eğitim alanında öncü olmaktan ve her koşulda öğrencilerimize ve akademisyenlerimize en iyi eğitimi sunmak için çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu bu vesile ile ifade etmek isterim. Güçlü teknolojik alt yapımız, deneyimli kadrolarımız ve tabi ki siz kıymetli öğrencilerimin sorumlu davranışları ve azmi ile bu sınavdan başarıyla çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Bildiğiniz gibi Üniversitemiz öğrencisi olsun ya da olmasın, sınav ve ödev için bilgisayar, internet, kaynak ve çalışma ortamına ihtiyaç duyan tüm üniversitelilere bilgisayar laboratuvarlarımızı ve kütüphanelerimizi kullanıma açmıştık. Pandemi kurallarına uyarak dilediğinizde gelip çalışabilirsiniz. Diğer taraftan ulusal veya uluslararası elektronik veri tabanlarına kampüs dışından hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde erişebileceğiniz VETİS hizmetimizle kampüs dışı erişimi sınırlandıran unsurları ortadan kaldırarak tek şifreyle 150’ye yakın veri tabanına bir tıkla ulaşabilmeyi mümkün hale getirdik. Son tahlilde, tüm imkanlarımızla yanınızdayız, gönülden başarılar diliyorum.” dedi.


Paylaş