Üniversitemiz ve BMMYK’dan “Kent Ekonomisi ve İltica Sistemi” Toplantısı

01.12.2021
 

Üniversitemiz ve Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğiyle, "Kent Ekonomisi ve İltica Sistemi" başlıklı yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz moderatörlüğünde icra edilen toplantıda, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak ve BMMYK adına toplantıya katılan Akif Atlı’nın açılış konuşmalarının ardından yuvarlak masa toplantısına geçildi.

Konya’daki kurum ve kuruluşlardan birçok temsilcinin katıldığı toplantının ilk gününde tarım, hayvancılık, kırmızı et ve süt üretiminde sığınmacıların konumu, hukuki statüleri, kayıt dışı istihdam, tarımsal ve hayvansal üretimin sürekliliği, temel sorun alanları ve çözüm önerileri değerlendirildi. Toplantının ikinci gününde ise, Konya’da ticaret ve sanayi sektöründe sığınmacıların konumu, temel beklentiler, yaşanan sorunlar, esnaf ve sanatkârların istihdam ve üretime dair sığınmacı tecrübeleri ile çözüm önerileri müzakereye açıldı.

Toplantıda, yerel halkın vasıfsız iş kollarında çalışmaması nedeniyle sığınmacıların son derece önemli bir açığı kapattığı konusu katılımcılar tarafından dile getirilirken, hukuki statülerden kaynaklı sorunlar, kayıt dışı istihdam, dil eğitimi, mesleki eğitim gibi konuların önemine değinildi.



Paylaş