Üniversitemiz ve ASÜ Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

05.10.2018
Tıp Fakültesi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, “Hekimlerimiz, dünya üzerinde iyi yetişen bir meslek grubu içerisinde. Bunu iddialı söylüyoruz çünkü İngiltere, Amerika ve Avrupa’dan şuanda ülkemize sağlık turizmi adı altında hasta transferi var. Onlar da bu ülkede hekimlerin iyi yetiştiğini biliyorlar. Dolayısıyla emin ellere teslim olmak için kalkıp buraya gelerek tedavi oluyorlar. Hem hasta hem de öğrenci adına söylüyorum Tıp Fakültesi ülkemizde tercih edilebilirlik açısından ilk 15’e girmiş bir fakülte. Dolayısıyla sayın veliler gözünüz arkada kalmasın, çocuklarınız emin eller ve emin bir yerde.” dedi.

ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan ise, “Bu bizim ikinci önlük giyme törenimiz. Evlatlarımızı Tıp Fakültesine emanet ettik ve çok güzel bir eğitim aldıklarını bildiğimiz için gönlümüz rahat. Diğer taraftan da Aksaray’da fakültemizi kurmaya çalışıyoruz. Hekimlik mesleği kitaptan öğrenilecek bir meslek değildir. Bu nedenle usta çırak ilişkisi bu meslekte çok önemli. Öğrencilerimiz hocalarından alacakları bilgi, görgü ve terbiye ile çok daha iyi hekimler olacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Tıp eğitimine yeni başlayan öğrencileri tebrik eden ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi de, “Öğrencilerimizi kabul edip, eğitimine katkı sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker olmak üzere Necmettin Erbakan Üniversitesinin tüm akademik ve idari personeline çok teşekkür ediyorum. Beyaz rengin bizim kültürümüzde birçok önemi var, bunlardan biri de hekimliğin simgesi olmasıdır. Sizlerden bu beyazlık içerisinde şeffaf, fedakar, eşitlikten yana ve verdiğiniz söze bağlı kalarak mesleğinizi icra etmeniz beklenmektedir ve bundan da kuşkumuz yoktur.” ifadelerini kullandı.

Sağlık alanında ülkemizin önemli bir mesafe kat ettiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bu mesafenin alınmasında yetişmiş insan gücünün, hekimin çok ayrı bir yeri, özverisi ve çabası var. Bunun zaman zaman unutulduğuna ya da göz ardı edildiğine şahit olsak da vatandaşlarımız bunu biliyorlar. Arada maalesef münferit, sorunlu kişilerden kaynaklanan hekime yönelik, sağlık çalışanına yönelik şiddet ortaya çıkabiliyor. Ama her bir meslekte buna benzer iş kazaları ya da sıkıntılı durumlar ortaya çıkabiliyor. Dün bir polis kardeşimizin şehit cenazesindeydik, yine şehitlerimiz var, iki gün önce bir doktor arkadaşımızın başına menfur bir saldırı geldi ve hayatını kaybetti. Hayatın içerisinde bunların hepsi var ama biz bunlar oluyor diye hizmet etmekten, hizmet üretmekten, insana yardımcı olmaya gayret etmekten vazgeçmeyeceğiz. Bizim görevimiz devam edecek. Bu tür olayların inşallah son bulmasını arzuluyoruz. Her türlü şiddetin ülkemizde ve dünyada sona ermesini arzuladığımız gibi bunun için de çaba sarf ediyoruz. Her meslek kıymetli, her meslek saygıya değer, her insan saygıya değer bunun altını özellikle çiziyorum. Çünkü sürecin içerisinde meslekler arası sorunu büyüttüğünüz takdirde şiddetin bir parçası da bu tür algılar ve olgular oluyor.” diye konuştu.

Rektör Şeker ayrıca, “Yetiştirdiğimiz her bir bireye biz Hz. Mevlana’nın belirttiği gibi sevgiden başka bir şey öğretmiyoruz. İnsanı sevmeyi öğretiyoruz, insana hizmet etmeyi öğretiyoruz. Bu topraklarda sevginin çoğalmasını, şiddetin de kaybolmasını arzuluyoruz. Önlük giydireceğimiz gençlerimize sağlık afiyet içerisinde başarılı bir eğitim hayatı diliyorum. Fakültemizin sağlık hizmetinde ve eğitiminde bulunduğu noktaya erişmesinde, bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza, sağlık personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Vefat edenlere rahmet diliyor, hayatta olanlara sağlık, afiyet temenni ediyoruz. Bugün bu beyaz önlükleri giydirdiğimiz gençlerin mezuniyetlerini de kutlayacağız inşaallah. Bu beyaz önlüklerini ömür boyu lekesiz taşımalarını diliyorum kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve ASÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlükleri hocaları tarafından törenle giydirildi.

                     

Paylaş