Üniversitemiz Öğrencisi Ömür Onurlucan’ın Ödüllü Hikayesi Kitaplaştırıldı

06.07.2020
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğrencisi Ömür Onurlucan’ın ödüllü hikayesi kitaplaştırıldı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, pandemi sürecinde sanatsal, sosyal ve bilimsel anlamda gerçekleştirdiği projeler ve başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Pandemi döneminde Türkiye’de ilk kez sanal sergiye imza attıklarını ve buna benzer pek çok sanatsal etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Çaycı, temmuz ayı içerisinde de bir sergi açma hazırlığında olduklarını belirtti.

Akademik faaliyetlerinin bunlarla sınırlı olmadığını aktaran Çaycı, “Uzaktan eğitimle de olsa öğrencilerimizle önemli başarıların altına imza atmaya devam ediyoruz. Sinema-TV bölümü öğrencimiz Ömür Onurlucan, Sapiens Yayınevi tarafından düzenlenen ‘İnsandan Öte Öykü Yarışması’nda özgün hikâyesiyle ödüle layık görüldü. Hatta hikâye kitaplaştırıldı. Biz de öğrencimizle gurur duyduk. Bu anlamda Sinema-TV bölümü öğretim elemanlarımızı da emeklerinden ötürü tebrik ediyorum” dedi. 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Salih Gürbüz ise, bölümün öğrenci aldığı ilk yılda bir yarışmadan ödül alınmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Gürbüz, “Bu haber tüm bölüm öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarının yüzünü güldürdü.  Ödüle layık görülen hikaye; Sapiens Yayınevi tarafından haziran ayı içinde kitaplaştırılarak okuyucu ile buluştu. Kitabın gelirinin de bakıma ve ilgiye muhtaç olan hayvanlarla paylaşılacak olması ödülün anlamını daha da pekiştirdi” şeklinde konuştu.

Paylaş