Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Türkiye 3’üncüsü oldu

08.05.2023
Hukuk Fakültesi
 

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden üniversitelerin hukuk fakültelerinden takımların katıldığı 7. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması Arabuluculuk Aşaması’nda Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye ve yurtdışındaki ticari aktörler arasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümü ve arabuluculuk hizmetleri sunan İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) bünyesinde faaliyet gösteren Genç ISTAC tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nın Arabuluculuk aşamasında Üniversitemiz Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulan takım Türkiye 3’üncüsü oldu. Türkiye’nin köklü hukuk fakültelerinin de yer aldığı yarışmada Üniversitemiz Hukuk Fakültesi takımı, jüri değerlendirme puanlarıyla Türkiye 3’üncüsü olmaya hak kazandı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden üniversitelerin hukuk fakültelerinden takımların katıldığı 7. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması Arabuluculuk Aşaması’nda ilk üçe girenler Özyeğin Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Üniversitemiz oldu. Dereceye giren takımlara para ödülü verildi.



Üniversitemiz Hukuk Fakültesi takım üyeleri ise şu şekilde:

Ali Han ERGÜN
Fatih ERŞAHİN
Gizem Nur KARABULUT
Senem Seviye YALÇIN
Musa Mertcan YAPRAK
Fatma KASAP
TAKIM KOÇU
Av. Mehmet Can DALARDIÇ (NEÜ Hukuk Fakültesi ilk mezunlarından)
 
Paylaş