Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması Bölge Sergisi Ödül Töreni Yapıldı

11.10.2018

TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması Konya Bölge Sergisi Ödül Töreni Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleşti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, idareciler ve öğrencilerin katıldığı törende bir konuşma yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Erişmiş, “Başarılı olunduğunda ödül alınıyor, fotoğraflar çekiliyor, daha iyi yerlerde projenizi sunma imkanı buluyorsunuz. Bunlar çok güzel ama başarısız olduğunuz zaman da çok istediğiniz, arzuladığınız, zaman verdiğiniz bir konuda başarısız olmanın ne demek olduğunu tecrübe ediyorsunuz ve bu tecrübe de çok önemli. Bir sonraki projelerde biraz daha ciddi ve biraz daha dikkatli olarak daha güzel projeler ortaya çıkaracaksınız demektir. Bu bakımdan başarısızlıkla başarıyı ben aynı seviyede görüyorum ve hepinizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye girenlere başarı belgeleri verildi. Tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Öğrencilerimizden 2238-Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında ‘Konuşan Nesneler’ projesiyle Selin Erişkin ve Esra Hilal Yuvacı, ‘Çocukların Tasarlayacağı Oyuncaklar İçin Üç Boyutlu Yazıcı’ projesiyle Merve Özpolat, 2241-Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında ‘Mobilnex Mobil Muhasebe Programı’ projesiyle Semra Nur Özkaya, 2242- Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmasında ‘Kapasitif Tahıl Nem Sensörü’ projesiyle Süleyman Hanlı ve Muhammet Rojhat Kara TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması Konya Bölge Sergisinde birincilik elde ederek Türkiye Finaline katılmaya hak kazandılar.

Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması Konya Bölge Finalistleri;

Sosyal Girişimcilik alanında; Burak Yılmaz, Selin Erişkin, Esra Hilal Yuvacı, Tekno Girişimcilik alanında; Ahmet Okudan, Merve Özpolat, Ayşegül Cengiz, Berfin Eroğlu, Mert Mehmet Altay, Bayram Doğdu, Temel Sektörler alanında; Nuriye Yapıcı, Ürün Geliştirme alanında; Ahmet Aycan Gençkal, Seçil Çapar, Betül Işık, Sena Baydo, Kübra Atalay, Semra Nur Özkaya, Mustafa Büyükharman, Fadime Ceren Pekgöz, Bayram Doğdu, Mert Mehmet Altay, Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında; Süleyman Hanlı, Muhammet Rojhat Kara, Enerji alanında; Candaş Yurdakul, Makine İmalatı ve Otomotiv alanında; Murat Gümüş, Volkan Dağ.

Paylaş