Seydişehir Sağlık Hizmetleri MYO’da 'Konuşma, Dil ve Yutma Semineri' Düzenlendi

09.05.2022
 

Üniversitemiz Seydişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ‘Konuşma, Dil ve Yutma Semineri’ gerçekleştirildi.

Sağlık ve Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe, Seydişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, eğitim kuruluşları yönetici ve temsilcileri ile eğitmenler katılım sağladı.

Etkinlik, Sağlık ve Gelişim Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Nur Takı’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Takı, programın düzenlenmesinde emeği geçen ve etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Seydişehir’de fizyoterapi ve diğer sağlık alanlarındaki güncel bilgilerin paylaşılması için benzer programların sıklıkla planlanması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Takı, bu tarz eğitimlerin ilçedeki sağlık çalışanları ve öğrenciler için motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından etkinlik, sunumlarla devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Altuntaş Yılmaz, ‘Özel Gereksinime İhtiyacı Olan Çocuklarda Yutma Bozukluğuna Yaklaşım’ konusunda bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Ardından klinik tecrübesi olan Yunus Emre Kılınç, ‘Dil ve Konuşma Terapisti Kimdir? Dil ve Konuşma Bozuklukları’ hakkında bilgiler verdi.

Son olarak Nilgün Gaye Kale, ‘Dil ve Konuşma Terapisti Çalışma Alanları ve Multidisipliner Yaklaşım’ konulu sunumuyla dinleyenlere önemli bilgiler aktardı.

Sunumlarının ardından konuşmacılara, Seydişehir Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Dönmez, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülay Arslan ve Fizyoterapi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Musa Çankaya tarafından plaket takdim edildi.

Paylaş