Öğrencimiz Saffet Yıldırım'dan Önemli Proje

31.08.2021
Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
 

Üniversitemiz Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Saffet Yıldırım, ithal muadillerine göre yüzde 80 daha ucuza mal edilen engelsiz denge yürütecini, proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Uzun ile birlikte tasarlayarak üretti.

Proje hakkında konuşan Üniversitemiz Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve projenin danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Uzun, “Öğrencilerimiz ile teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Ülkemiz ve milletimizin yararına olabilecek projelere imza atmak istiyoruz. Bedensel engelli ve yürüme zorluğu çeken bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla üretilen araçta teknik hesaplamaları yaparak, dengenin sağlanamadığı durumlara karşı da kullanıcının düşmesinin önüne geçmiş olduk.” dedi.

Dönem dersi projesinde ürettiği ürünü sosyal sorumluluk projesine dönüştüren öğrencimiz Saffet Yıldırım ise, “Böyle sosyal sorumluk yüklü bir proje tasarlamak ve üretmekten çok mutluyum. Bana bu fırsatı veren Üniversitemize ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefim, projeyi daha da geliştirerek ticari bir ürün haline dönüştürmek.” şeklinde konuştu.
 
Paylaş