Öğrencilerimiz Erasmus+ Programıyla Yurtdışında Eğitimlerine Devam Ediyorlar

05.04.2019
Erasmus Koordinatörlüğü

Avrupa’da öğrenim için öğrenci hareketliliğini teşvik etmek amacıyla devam eden ve Üniversitemiz öğrencilerinin de faydalandığı Erasmus+ Programının bu dönemki dil sınavı tamamlandı. Yaklaşık 700 öğrencinin girdiği sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler Avrupa’da denklik olan Üniversitelerde eğitimlerine devam etme fırsatı yakalayacaklar.

Sınava giren öğrencilerden İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrenci Tuğçe Demirci Erasmus+ ile yurtdışına gitmek istediğini bunun sebebinin bölümü gereği dilini geliştirmek istemesi olduğunu söyledi.

Gıda Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Şevval Bostancı ise İngilizce konuşmakla ilgili korkularını yenmek istediğini ve bu yüzden Erasmus+ Programı ile yurtdışında bir üniversitede eğitimine bir dönem devam etmek istediğini kaydetti. Bostancı, Üniversitenin sağladığı bu imkândan dolayı teşekkür ederken, Necmettin Erbakan Üniversitesini Avrupa’da güzel bir şekilde temsil etmek istediğini de sözlerine ekledi.

Erasmus+ Programından daha önce 2 defa yararlanmış olan ve Üniversitemizde yüksek lisans öğrencisi olan Merve Betül Saklan da, bu programın kendisine çok şey kattığını, yeni yerler görmenin yeni insanlar tanımanın ufuk açtığını belirtti. Dil öğrenme konusunda Programın kendisine çok şey kattığını söyleyen Saklan, bu programdan yararlanmış olmanın özgeçmişinde yazacak olmasından da memnuniyet duyduğunun altını çizdi.

Turizm İşletmeciliği 3. sınıf öğrencisi olan Batuhan Çarıkçı, iş hayatında Erasmus+ Programının kendisine önemli katkılar sunacağını düşündüğünü kaydetti. Çarıkçı, yabancı bir kültürle tanışma imkânını sunduğu için Necmettin Erbakan Üniversitesine teşekkür etti.

Tarih bölümü 3. Sınıf öğrencisi Zehra Çiftçi de programa ilk defa başvurduğunu ve sınavda başarılı olmayı çok istediğini söyleyerek, imkân sunduğu için Üniversiteye teşekkür etti.

Sınav sonuçları 22 Nisan günü Üniversitemiz web sayfası Erasmus+ Koordinatörlüğü sayfasından ilan edilecek.

                 

Paylaş