Faculty of Science
22.12.2022

Üniversitemizde Toplanan Kitaplar Şanlıurfa’daki Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü


Üniversitemiz Fen Fakültesinin koordinasyonunda Üniversitemiz Konya Akademi Resim Topluluğunun da katkılarıyla, Şanlıurfa Eyyübiye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda okuyan öğrenciler için başlatılan kitap bağışı kampanyasında toplanan kitaplar öğrencilere ulaştı.

Şanlıurfa Eyyübiye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda görev yapan Üniversitemiz mezunu iki öğretmen; matematik öğretmeni Ümmühan Akgün ve görsel sanatlar öğretmeni Mehmet Nuri Mermer, öğrencileri için sosyal medyadan kitap bağışı kampanyası başlattı.



Durumdan haberdar olan Üniversitemiz Fen Fakültesi yöneticileri ve Üniversitemiz Konya Akademi Resim Topluluğu üyeleri de konuyla ilgili çalışma yaparak yaklaşık 1000 kitap toplayıp Şanlıurfa’daki öğrencilere ulaştırdı.

Bağışla ilgili konuşan matematik öğretmeni Ümmühan Akgün, kitap bağışına destek olan herkese teşekkür ederek, “Bizim için süreç çok güzel bir şekilde ilerledi. Öğrencilerim yeni kitaplarına kavuştukları için çok mutlu ve heyecanlılar. Bir bağışçımız da yeni bir kütüphane oluşturma sözü verdi. Öğrencilerimiz dört gözle yeni kitaplarla dolu kütüphanenin açılmasını bekliyor” dedi.



Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yalçınkaya ise, “Ümmühan öğretmenin başlattığı kampanyayı duyar duymaz, fakülte yönetimi olarak destek olmak istedik. Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Küçüköner ve Konya Akademi Resim Topluluğundan öğrencilerimiz de katkı sağladılar. Daha sonra toplanan tüm kitapları Şanlıurfa’ya gönderdik. Oradaki öğrencilerin kitaplarına kavuştuklarındaki mutluluğu görmek paha biçilemez bir duygu. Bağışta bulunan, emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.