Erasmus Coordinator

Erasmus+ Öğrenci Topluluğu

Erasmus+ Öğrenci Topluluğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı gözetiminde, Erasmus+ Koordinatörlüğü ile paralel şekilde faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Erasmus+ Öğrenci Topluluğu’nun ana amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerine ve üniversitemizin Konya’da yerleşik paydaşlarına tanıtmak ve farklı projeler geliştirilmektir.

NEÜ-Erasmus+ Öğrenci Topluluğu olarak 2015 yılında üniversitemizde faaliyete başladık. Üniversitemiz içerisinde amaçlarımız ve faaliyetlerimiz;

 
  • Erasmus+ programı kapsamında üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere uyum programı düzenlemek;
  • Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin Erasmus+ programına katılımını teşvik etmek;
  • Erasmus+ programı kapsamında yurt dışına gidecek öğrencilere bilgilendirme yapmak;
  • Üniversitemizde uygulanan Erasmus+ Projelerinin sayısını artırmaktır.
Topluluğumuz tüm faaliyetlerini gönüllülük esasına dayanarak yürütmektedir. Dönem içerisinde Avrupa’da Staj imkanları, Öğrenim hareketliliğinden faydalanmış öğrencilerin tecrübe paylaşımları, Europass CV hazırlama ve Motivasyon Mektubu hazırlama gibi etkinlikler düzenlemekteyiz. Bunlara ek olarak, öğrencilerin İngilizce konuşma deneyimlerini arttırmak ve konuşamama tabularını yıkmak amacıyla düzenli aralıklarla Speaking Club faaliyetleri yapmaktayız.

Öğrenim hareketliliği ile yurtdışına gidecek öğrencilerin topluluk içerisinde aktif şekilde bulunmaları önceden giden öğrenciler ile bilgi alışverişi yapmalarına ve her faaliyet sonunda öğrencilerin kendilerine bir iletişim ağı kurmalarına olanak sağlamaktadır.

Topluluğun yurtdışı ve Erasmus+ fırsatlarını konu alması topluluğumuza üye olan öğrencilerin birbirlerini bulmasına ve tecrübe paylaşımlarının yapılmasını kolaylaştırmaktadır.  Siz de aramıza katılıp ve hayatınıza renk katmak isterseniz aşağıda verilen sosyal medya hesaplarımızdan ya da yönetim kurulunda ismi bulunan üyelerimiz aracılığıyla bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

Erasmus+ Öğrenci Topluluğuna üye olmak için üye formu linkine tıklayarak  üye kayıt formuna ulaşabilirsiniz.
 
                                     
 
 BİZİ TAKİP EDİN       
 instagram.com/neuerasmuscommunity
    twitter.com/ErasmusNeu
    [email protected]
Topluluk Başkanı: Ahmet İNCİ