Faculty of Dentistry
06.07.2021

Diş Hekimliği Fakültemiz İlkleri Başarmaya Devam Ediyor


Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye’deki diş hekimliği fakülteleri arasında Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ‘Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi’, ‘Kalite Yönetim Sistemi’ ve ‘Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ belgelerini almaya hak kazanan ilk fakülte oldu.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin vizyonunu, ‘ulusal ve uluslararası camiada söz sahibi olmak’ şeklinde açıklayan Dekan Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, “Vizyonumuz doğrultusunda, yaptığımız işleri belgelendirmek adına Türk Standardları Enstitüsüne başvurduk. Başvurumuz neticesinde ‘Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi’, ‘Kalite Yönetim Sistemi’ ve hastalarımızın memnuniyeti dolayısıyla da ‘Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ belgelerini almaya hak kazandık. Belgelerin hak edilmesi sürecinde çeşitli belgelerin hazırlanması, personelin eğitilmesi ve sürdürülebilir bir kontrol mekanizması geliştirilmesi gerekiyor. Bizler de bu adımları fakültemizde gerçekleştirmeyi başardık.” dedi. 


Fakültenin yeni binaya kavuşması sürecinde standartlara uygun bir bina olması için çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Tunçdemir, “Yeni binamıza taşındıktan sonra hızlı bir şekilde personel eğitimini gerçekleştirerek ve bunların da kontrolünü yaparak bahsi geçen üç belgeyi almaya hak kazandık.” şeklinde konuştu.



“Eğitim ve Tedavilerimizi En Son Teknolojiyi Kullanarak Yapıyoruz”

Teknolojiyi takip ederek hastalara en iyi hizmeti vermeye gayret ettiklerini kaydeden Tunçdemir, “Hastalarımızın memnuniyeti, öğrencilerimizin eğitimi, sürdürülebilir eğitim bizim için çok önemli. Burada etik kurallara bağlı olarak, yeni gelişmeleri takip ederek en son teknolojiyle öğrencilerimizi eğitmeyi amaçlıyoruz ve bu gayeyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca hastalarımızın sadece diş tedavilerini yapıp göndermiyoruz. Koruyucu tedavilerle alakalı onlara da gerekli bilgilendirmeleri yaparak rahatsızlıklarının ilerlemesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.



Haber: Mehmet Tugay Aldemir
NEÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü