Faculty of Dentistry
30.09.2021

Öğrencimiz Mehmet Ali Soylu, Uluslararası CED-IADR Kongresinden Birincilikle Döndü

 

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Soylu, dünyanın en prestijli diş hekimliği kongrelerinden olan CED – IADR kongresinde genç araştırmacıları teşvik amacıyla düzenlenen Robert Frank Ödülleri Junior kategorisinde birincilik elde etti.

Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen kongrede öğrencimiz Mehmet Ali Soylu, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Akbulut danışmanlığındaki “Interfacial Characteristics of BIOfactor MTA and Biodentine with Dentin” isimli çalışmasıyla birincilik ödülüne layık görüldü.

Uluslararası kongrelerin özellikle genç araştırmacıları teşvik etmek amacıyla çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenlediğini söyleyen Doç. Dr. Makbule Bilge Akbulut, “Avrupa kıtasında ağız sağlığı alanında yüksek kalitede araştırmaları desteklemeyi misyon edinen CED-IADR,  lisans öğrencilerine yönelik Robert Frank Awards Junior kategorisinde yarışma yapacağını ve tüm genç araştırmacıları bu yarışma için davet ettiğini duyurmuştu. Son sınıf öğrencimiz Mehmet Ali Soylu, farklı dental materyallerin diş dokusuna bağlantısını taramalı elektron mikroskobuyla incelediğimiz çalışmamızı başarılı bir şekilde sundu ve birinci oldu. Öğrencimizin elde ettiği bu başarıyı, yoğun teorik ve pratik eğitim alan lisans öğrencilerimizde akademik araştırma yapmak hevesini uyandırmak açısından çok önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencimizi ve hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.