Faculty of Dentistry
04.08.2021

Sayılar ile Diş Hekimliği Fakültesi

Geleceğin Diş Hekimlerini Yetiştiriyoruz
Fakültemiz beş yıllık bir eğitim ve öğretim programını içeren diş hekimliği eğitiminin ilk 3 yıllık müfredatı temel tıp bilimleri, teorik ve pratik diş hekimliği meslek derslerinden oluşmaktadır. 4. ve 5. sınıflarda bunlara ilave olarak hasta üzerinde klinik eğitim ve uygulamalı dersleri içermektedir.
Fakültemizde lisans eğitimin yanı sıra uzmanlık ve doktora eğitimleri de verilmektedir. Konya sosyo-entellektüel olarak gelişmiş, güvenli, yaşanması kolay ve ekonomik bir şehirdir. Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, şehir merkezinde bulunması nedeni ile kolay ulaşılabilir ve öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri açısından da mükemmel bir konumdadır.

Fakültemize yerleşen öğrencilerimizin faydalanabileceği değişim programları; • Erasmus Değişim Programı • Mevlana Değişim Programı • Farabi Değişim Programı
 


Diş hekimliğinin bütün olanaklarını kullanarak tedavi sağlayan Fakültemizin en büyük gücü başarılı öğrenciler yetiştirmek ve hastalarımızın mutluluğu olmaktadır. Pandemi sürecinde de diş tedavilerini aksatmadan devam eden fakültemiz Türkiye’de ilk olarak uygulanan Tele-Tiriaj sistemi ile uzaktan 1277 hastamızı muayene ederken son 1 yıl içerisinde toplam 124 bin hastayı tedavi etmiştir.

Fakültemiz Türkiye’deki diş hekimliği fakülteleri arasında Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ‘Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi’, ‘Kalite Yönetim Sistemi’ ve ‘Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ belgelerini almaya hak kazanan ilk fakülte oldu. Aynı zamanda fakülte hocalarımız tarafından yılda üç kez hazırlanan ve güncel konuların yer aldığı “Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Dergisi” ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu “YİRMİLİK” dergisi yayınlandı.

Fakültemiz öncülüğünde ülkemizin farklı bölgelerinden, alanlarında duayen 22 hocanın katılımı ile 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde online “Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi” düzenleniyor.



Modern Diş Hekimliği Yerleşkesi


Modern diş hekimliği yerleşkemiz, çok kapsamlı ve son teknoloji araç-gereçlerle donatılmış, akıllı görüntüleme tekniklerinin kullanıldığı tanı merkezi, bilgisayar destekli ve 3 boyutlu modelleme laboratuvarı, modern klinikler, cerrahi dallarda tam donanımlı ameliyathaneler, hastaların protetik ve ortodontik tedavilerinde kullanılan her türlü sabit ve hareketli aygıtların yapıldığı profesyonel teknisyen laboratuvarları barındırmaktadır.



Deneyimli ve Yenilikçi Akademik Kadro
Alanlarında yetkin, deneyimli, çağdaş bilgi ve beceri sahibi, araştırmacı, ulusal ve uluslararası platformda vizyon sahibi, güçlü bir akademik kadro ile eğitim vermekte ve akademik kadromuz her geçen gün güçlenmektedir.



Üst Düzey Eğitim
Öğrencilerimiz son teknoloji ile donatılmış fakültemizde klinik eğitimlerini alarak, güncel bilgi ve deneyime sahip diş hekimleri olarak ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde görev alabileceklerdir. . Fakültemiz çağdaş klinik eğitimi için diş ünitleri, radyolojik görüntüleme cihazları, her branşa özgün dental aletler ve malzemeler açısından en üstün teknolojik donanıma sahiptir. Süreç tabanlı diş hekimliği eğitim modelimiz, ilk üç sene aldıkları yoğun tıp dersleri, son iki sene de aldıkları üst seviyede klinik eğitimler sayesinde öğrencilerimiz tıp nosyonu kuvvetli diş hekimleri olarak diplomalarını alıyor. Mezunlarımız bu sayede üniversite, hastane ya da özel muayenehanelerde başarılı bir şekilde mesleklerini icra edebiliyor.



Preklinik ve fantom simülasyon laboratuvarlarımız, son teknolojik gelişmelere uygun tasarlanmış olup, öğrencilerimizin aynı anda çağdaş bir klinik öncesi eğitim görmesine olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz, eğitmen masasında bulunan kamera aracılığıyla, hocalarının pratik uygulamalarını kişisel monitörlerinden eş zamanlı olarak izleyebilmektedirler. Simülasyon laboratuvarımızda bulunan kişisel modern fantom ünitelerinde, diş hekimliğinin farklı branşlarında klinik öncesi pratik eğitimlerini tamamlayarak ve öğretim üyelerinin denetiminde klinikte hasta tedavi edecek bilgi ve beceriyi kazanmaktadırlar.



Geleneksel yöntemlerin yanı sıra gelişen teknolojiye adapte, tedavileri çok fazla seansa bölmeden ve hata riskini en ufak düzeyde tutan CAD/CAM teknolojisiyle hastalarımıza hızlı tedavi imkânı sağlıyoruz.



Daha yakından tanımanız için Fakültemizle ilgili tüm haberlere buradan göz atabilirsiniz…