Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
26.12.2022

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarından “Dem Bu Dem” Konseri

 

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından, “Dem Bu Dem”  Türk Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi.

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül’ün genel sanat yönetmenliğinde, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konseri üniversite öğrencileri, akademisyenler, davetliler ve çok sayıda vatandaş takip etti.
 
Konser öncesinde konuşma yapan Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, “Konservatuvarımızın öğrenci ve hocalarından oluşan icra heyetimizle biz bugün; iyiye, doğruya, güzele dair bir şeyler söylemeye çalışacağız. ‘Hakk’tan geldik Hakk’a gideriz’ diyeceğiz. İnsanın dünya yolculuğunu kısaca özetleyen eserleri dinleteceğiz ve salat-u selamlar okuyacağız. Bu vesile ile başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere konservatuvarımıza destek veren ve bizleri konserlerimizde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından “Dem Bu Dem” Türk Tasavvuf Musikisi Konseri’nin icrasına geçildi. Birbirinden özel eserlerin sunulduğu program dinleyenlerden büyük beğeni topladı.