Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
13.12.2021

Üniversitemiz Türk Müziği Konservatuvarından “İrfani Nağmeler”

 

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından, Türbe Önü Buluşmaları kapsamında 7-17 Aralık tarihleri arasında her gün Prof. Dr. Mehmet Gönül Genel Sanat Yönetmenliğinde, ‘İrfânî Nağmeler’ adı altında Türk Müziği Konserleri icra ediliyor. 

7- 17 Aralık tarihleri arasında her gün 11.00 ile 22.00 saatleri arasında yerli ve yabancı Mevlâna dostlarını ağırlayan Türbe Önü Buluşmalarında; Alanında uzman akademisyen, yazar ve mutasavvıfların katımlıyla Hz. Mevlâna’nın hayatı, eserleri,  ilmi, dini, toplumsal ve tasavvufi kişiliği konularında sohbetler düzenleniyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından, Prof. Dr. Mehmet Gönül Genel Sanat Yönetmenliğinde, ‘İrfânî Nağmeler’ adı altında Türk Müziği Konserleri icra ediliyor. 



Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Hz Mevlâna ve Mevlevilikte Mûsikîmizin önemi hepimizce malumdur. Hz. Mevlâna, Mesnevi’sine “Dinle Ney’den” hitabı ile başlayarak Mûsikî’nin dinlenilmesi ve feyz alınması gereken bir unsur olduğunu vurgulamış. Hz. Mevlâna, mûsikîmizi, Cenab-ı Hakk’a ulaşma yolunda, yâni “İlâhî Aşk” yolunda bir araç olarak görmüştür. Zîrâ ona göre mûsikî; nağmeleriyle Hak âşıklarının gıdası olmaktadır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Gönül, tüm Mevlâna dostlarını her gün saat 13.30’da birbirinden değerli eserleri konservatuvar icrâ heyetinden dinlemeye Türbe Önü Buluşmaları’na davet etti.