Coordinatorship of Scientific Publications
28.04.2023

'IDEATHON Yayıncılık Fikir Maratonu' Tamamlandı

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı’nın paydaşı olduğu ülkenin önemli etkinliklerinden ‘IDEATHON Yayıncılık Fikir Maratonu’, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.
 
Yayıncılık temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, ekosistem paydaşlarını bir araya getirerek yaratıcı fikirlerin hayata geçirilmesine katkı sağlarken ülke genelinde yayıncılık endüstrilerinin gelişiminde önemli bir rol üstleniyor.



Yayıncılık sektöründe yeni teknolojik gelişmelerin yakalanması ve küresel kısıtlılıklara alternatif çözümler üretilmesi planlanan Yayıncılık Fikir Maratonu’nda fikir sahipleri, ‘Yenilikçi Fikirler ve Girişimciler Yayıncılığı Geleceğe Taşımak İçin Yarışıyor’ mottosuyla Rami Kütüphanesi’nde bir araya geldi.



Sürdürülebilir çözümlerle yayıncılık sektörüne katkı sağlamayı hedefleyen yenilikçi yayıncıların yetişmesi ve sektöre yeni ekonomik çıktıların kazandırılması amaçlanan yarışmada finale kalan 10 takım İstanbul’da buluştu.

Finale kalan takımların arasından dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken sertifika töreni ile program sona erdi.