Press and Public Relations Counsel
15.07.2016

Geleneksel Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker yıllık değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

8 Ekim 2014’te hizmete açılan Köyceğiz Yerleşkesi’ndeki Senato Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Rektör Şeker sözlerine: “2010 yılı Aralık ayında Konya akademik hayatına yeni bir yükseköğretim kurumu olarak başlayan Konya Üniversitesi’ne kurucu Rektörü olarak atanmam ile başlayan serüvenin 5. yılının ortasında, üniversitemizde kuruluşundan günümüze kadar olan gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya gelmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” diyerek başladı.

Üniversitemizin; 760’ı öğretim üyesi olmak üzere toplam 1489 akademik personel sayısına; 1144’ü kadrolu, 1400 geçici işçi statüsünde toplam 2544 idari ve teknik eleman sayısına ulaştığını ifade eden Şeker; 14 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 4 enstitü ile toplam 30 binin üzerinde öğrenci sayısına ulaştıklarını söyledi.

Şeker konuşmasına: “Türk yükseköğretiminde oluşmakta olan ciddi rekabet ortamında kısa sürede hızlı büyüme ivmesiyle ciddi mesafe katetmiş durumdayız. Şehir üniversitesi olarak; lisansüstü ağırlıklı, nitelikli öğrenci ile nitelikli akademisyeni buluşturan ve bunların şehir ve ülke sorunlarına çözüm üretme yönünde gelişmelerini sağlayan, geleceğe güvenle bakan bir üniversiteyiz.” diyerek devam etti.

Toplamda yaklaşık 230 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak binaların inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; tamamlandığında 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak temeli geçtiğimiz günlerde atılan Tıp Fakültesi yeni hastanesinin, yapımı ve donanımı için ise yaklaşık 230 milyon TL harcama yapılacağını söyledi. Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Ayaktan Tedavi ve Polikliniklerinin tamamlanmak üzere olduğu bilgisini veren Rektör Şeker; Çocuk-Erişkin Hematoloji Hastanesi inşaatının da hızla devam ettiğini belirterek desteklerinden dolayı Tük Anadolu Vakfına teşekkür etti.

Üniversitemizin akademisyenleri ve öğrenci topluluklarının; sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ile ortaklaşa birçok bilimsel ve sosyo-kültürel faaliyetlere katkı sağladığını ifade eden Şeker; Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ülkenin ve şehrin sorunlarına çözüm üretiminde paydaş olmasının önemli ve değerli olduğunu belirterek bu ortak projelerden örnekler verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapımına başlanılacağı ilan edilen Konya Metrosu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Konya Metrosu Konya için yapılmış büyük bir yatırım. Metro; geniş bir alana yayılmış şehrin nüfus ve araç sayısına paralel olarak artan trafik yükünü azaltarak, hızlı ve etkin bir ulaşım sağlayacak. Ayrıca; şehrin tarihi özelliği ile beraber sorunsuz ulaşım alt yapısı ile de modern bir görünüm kazanması, Konya’nın büyükşehir olarak cazibe merkezi haline dönüşmesine katkıda bulunacak. Bizim açımızdan en büyük önemi ise şehrin hastanelerinin ve üniversitelerinin metro ile birbirine bağlanacak olmasıdır. Böylesine büyük ve işlevsel yatırımı Konya’ya kazandıran Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na siz değerli basın mensupları huzurunda ayrıca şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Toplantının ardından Rektör Şeker, Köyceğiz Yerleşkesi’ndeki inşaat alanında basın mensupları ile birlikte incelemelerde bulundu. Tıp Fakültesi yeni hastanesinin inşaatındaki son durumu da Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, basın mensuplarına anlattı.