Ahmet Kelesoglu Faculty of Education
01.04.2021

UPUES 2021 Açılış Programı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un Katılımları ile Gerçekleşti

Fakültemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile, Valilik himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle çevrim içi yöntemle gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2021)" açılış programı, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve protokolün katılımlarıyla gerçekleşti.

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş'ın moderatörlük görevini yürüttüğü programın açılış konuşmasını Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta yaptı. Sempozyumun amacının ülkemizde ve uluslararası platformlarda yapılan örnek projelerin ve öğretim uygulamalarının sonuçlarının eğitim camiası ile paylaşılması, yaygınlaştırılması, öğretmenlerin ve akademisyenlerin proje bilgi ve deneyimlerinin paydaşlara aktarılması olduğunu belirten Hamarta, 'Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu'nun gelenekselleşeceğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk yaptığı konuşmada bu yıl birincisi düzenlenen UPUES 2021'e Bakanlık olarak çok önem verdiklerini söyleyerek sempozyumu düzenleyenlere tebriklerini iletti. Hz. Mevlana'nın "Her yerde olmak istiyorsan gönüllere gir" sözüne atıf yaparak çocuklarımızın şahsiyetleriyle dimdik ayakta durabilmelerinin önemine vurgu yaptı. Ülkemizin eğitim öğretimde yukarıya doğru bir seyir içerisinde olduğunu belirtti. Meslek liseleri konusunda ülkemizin dünyada çok önde olduğunu da ifade eden Selçuk, salgın döneminde yapılan üretimlere de değindi. Uzaktan eğitim döneminde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 3 farklı TV kanalı oluşturulduğunu ve erişim sorunu yaşayan öğrencilerimize tablet dağıtımı yapıldığını söyledi. Gerek bu tablet dağıtımı konusunda gerek ÖDM (Ölçme Değerlendirme Merkezi) konusunda Konya'nın ülkemizde örnek gösterilen bir il olduğunu vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük'e ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise üniversiteler olarak eğitim sistemi içerisinde daha faal bir hale geldiklerini ifade etti. Bu açıdan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. UPUES 2021 ile bu işbirliğine yeni bir alana yöneldiklerini vurguladı. Bu sempozyumun milli eğitim camiası ve gönül verenleri açısından çok önemli olduğunu söyleyerek emek ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük de yaptığı konuşmada iyi bir öğretmenin, yeniliklere, yeni bilgi ve fikirlere gönlünü ve zihnini açık tutması gerektiğini söyleyerek bir eğitimciyi hayat boyu diri tutan ve diri tutacak olan hususun sürekli öğrenmesi, öğretmesi ve çağını tanıması olduğunu sözlerine ekledi. Bu yıl birincisi gerçekleştirmekte olan sempozyuma yapılan başvurularda Erasmus+ ve eTwinning projeleri tema olarak belirlendiğini, bu kapsamda 440 Kayıtlı Biliri, 350 Geçerli Bildiri, 63 Ersamus+ ve 287 eTwinning projesi ile 2.220 Yazar ve 3.203 kayıtlı dinleyicinin başvuruda bulunduğunu söyledi.  04 Nisan tarihine kadar devam edecek olan sempozyumda toplam 257 bildirim sunulacağını ifade etti. Programa katılan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a, protokol üyelerine ve sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  belediye olarak eğitim çalışmalarını her zaman desteklediklerini söyleyerek bilgi ve teknoloji çağı olarak nitelenen günümüz dünyasında eğitim çalışanlarına her zamankinden daha fazla görev düştüğünü ifade etti. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin işbirliği, Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle düzenlenen UPUES 2021'in öğretmen ve akademisyenlerimize önemli bir tecrübe katacağını belirterek sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.