Ahmet Kelesoglu Faculty of Education
08.09.2022

VII. Ulusal UYEK Üstün Yeteneklerin Eğitim Kongresi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi ev sahipliğinde Ahmet Keleşoğlu yerleşkesi A blokta bir yandan UÇAK kongresinde özel yetenekli öğrenciler sunumlarını yaparken diğer yandan Özel Yetenekli Çocuklar ve eğitimleri konularında araştırma yapan uzman, araştırmacı ve akademisyenler de Özel Yetenekli Çocukların eğitimi konularında yaptıkları araştırmaların sonuçlarını VII. Ulusal Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi (ÜYEK)nde sunacak. Bu anlamda Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilecek.  

Üç gün sürecek kongre boyunca, başta Konya Bilim Merkezi olmak üzere konya turu,  Sema Gösterisi gibi sosyal kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek kongre 11 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek son oturumlarla sona erecek. 

KONGRENİN ÇAĞRILI KONUŞMACILARI VE BAŞLIKLARI
“Bahşedilmiş İnsan Kaynağı Eğitiminde Sosyo-Kültürel ve Stratejik Boyut”- Ahmet Emre  Bilgili (MEB Bakan Yardımcısı)
Bulanık Kuram: Özel Yeteneklilerin tanılaması ve eğitimi için çıkarımlar” Prof.Dr. Uğur Sak (Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Anabilim Dalı Başkanı- ASİS Türk Zeka Testi geliştiricisi. 
Hayallerin, Ailem ve Öğretmenim, Prof.Dr. Mustafa Böyükata