Ahmet Kelesoglu Faculty of Education
07.09.2022

VI. Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi Programı

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve evsahipliğinde özel yetenekli çocuklar ve özel yetenekli çocukların eğitimi konusundaki uzman, araştırmacı, akademisyenler aynı anda iki farklı kongrede Fakültemizde bir araya geliyor. 

 Bu yıl VI. Gerçekleştirilen Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi (UÇAK)nde,  Türkiye’nin farklı illerindeki bilim ve sanat merkezlerinde eğitim gören 344 özel yetenekli öğrenci 165 bildiri ile bilimsel araştırmalarını uçak kongresinde sunacak. BİLSEM öğrencilerinin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencilerin kongre, sempozyum vb. Bilimsel olayları yerinde ve doğal şekli ile yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen kongre, 2023 MEB Eğitim Vizyon Belgesinde, Türkiye Yeterlilikler Çerçeve Planında, BİLSEM Yönergesinde ve TÜBİTAK Proje çağrılarına öncelikli alanlardan olan öğrencilerde bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. 

Bu kapsamda UÇAK’da sunulan bildiriler arasında dijital oyunların etkileri, youtuberların çocuklar üzerine etkisi, manga çizgi romanları ve değerler eğitimi, oyun temelli uygulamalar, iklim değişikliği, youtuber, vloggerların model alınmasının etkileri, Yunus Emre’nin gözünden eğitim gibi farklı, ilginç konularda yapılan çalışmalar sunulacak.