Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü

Staj ve İş Yeri Eğitimi

Stajla İlgili Bilgilendirme

1- Bölüm kurulumuz Yaz Stajı’nın en erken 6. Dönem sonunda yapılmasına karar vermiştir. 

2- Yaz stajı için yapılması gerekenler ve evrakları aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

Yaz Stajı İçin Yapılması Gerekenler

1. Öğrenciler bünyesinde Elektrik /Elektronik /Elektrik-Elektronik/ Elektronik ve Haberleşme/ Bilgisayar Mühendisi çalıştıran bir işyerine Ek-1 Staj Başvuru Kabul Formu ile başvurmalı ve staj kabulu için formu onaylatmalıdır. Firmanın kendine ait başvuru formu ve/veya staj kabul bildirim belgeside staj kabul formu yerine geçerlidir. 

2. Öğrenciler staj tarihlerini ve firmasını kesin olarak belirledikden sonra  Ek-2_Zorunlu Staj Formu'nu doldurmalıdır.

3. Ek-1 Staj Başvuru Kabul Belgesi ve Ek-2 Zorunlu Staj Formu staj komisyonuna bir seferde, toplu şekilde en geç Bahar döneminin ilk yedi haftası içinde teslim edilmelidir. Daha sonra yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

4. Yukarıdaki belgelerin teslimi sırasında, önceden doldurulan Ek-3 Pratik Sicil Fişi   ilgili öğretim üyesine imzalatılmalıdır.

5. Pratik Sicil Fişi kuruma verilmeli, staj Necmettin Erbakan Üniversitesi staj yönetmeliğine uygun olarak yapılmalı ve staj defteri doldurulmalıdır. (Ek-4 Staj Defteri)

6. Yedinci dönem (staj bittikten sonraki öğretim yılı) başında ilk iki hafta içinde Ek-3 Pratik Sicil Fişi ve Ek-4 Staj Defteri staj komisyonuna teslim edilmelidir.

7. İşlem Adımları

8. Staj Yönergesi
9. Staj Zorunluluk Belgesi

 

İşyeri Eğitimi Dersi Hakkında Bilgilendirme

2022-2023 Bahar döneminde gerçekleştirilecek olan İş Yeri Eğitimi Dersi hakkında aşağıdaki uyarıları lütfen dikkate alınız aksi taktirde  herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir!

-Staj Form-02 adlı formun ilgili tarihe  kadar staj komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir!

-Staj Bahar yarıyılı ders dönemi başlangıç ve bitiş tarihleri arasında  yapılması gerekmektedir!

-Staj defterleri iş yeri değerlendirme formu ile birlikte  ilgili tarihe kadar  staj değerlendirme komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir!

-Staj yeri belirlenip İşyeri Başvuru ve Kabul Formu onaylandıktan sonra staj yeri ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmaması gerekmektedir!

İş Yeri Eğitimi Dersi ile ilgili sıkça sorulan sorulara ulaşmak için lütfen tıklayınız.