Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Lisansüstü Program Açma Başvurusu

Lisansüstü Program Açmak için Başvuru Kriterleri, Başvuru Belgeleri ve Süreç

Yüksek lisans programının açılabilmesi için ilgili bilim dalında gereken akademik özellikleri yanında en az ikisi Doçent olmak üzere üç öğretim üyesinin bulunması gerekir. Yüksek lisans programı için söz konusu öğretim üyelerinin, en az iki yarıyıl boyunca bir lisans programında ders vermiş olması gerekir.

Doktora programının açılabilmesi için ilgili bilim dalında gereken akademik özellikleri yanında en az ikisi profesör veya biri profesör ikisi doçent olmak üzere altı öğretim üyesinin bulunması gerekir. Bu öğretim üyelerinden bir tanesi yabancı uyruklu olabilir. Doktora programı için söz konusu öğretim üyelerinin, en az dört yarıyıl bir lisans ya da iki yarıyıl boyunca tezli yüksek lisans programında ders vermiş olması gerekmektedir. Ayrıca en az 3 yıl yüksek lisans programına öğrenci almış olmak gerekmektedir.

Lisansüstü program açmak için başvurular aşağıdaki ilgili belge/belgeler doldurularak, Enstitü Anabilim Dalı Kurulu toplantı tarihinden önce, bilim dalı kurul kararıyla Enstitümüze bilim dalı başkanlığı tarafından gönderilmesi gerekir. Enstitü Kurulu toplantısı güz ve bahar yarıyıllarında olmak üzere bir eğitim ve öğretim yılında iki defa yapılır. Enstitü Kurulu toplantı tarihi Enstitümüz tarafından belirlenir ve bir ay öncesinden bilim dallarına bildirilir. Açılacak lisansüstü programlar Enstitü Kurulunda görüşülerek açılması uygun görülmesi halinde Üniversitemiz senatosunda görüşülmek üzere Rektörlüğe gönderilir. Senato tarafından da açılması uygun görülürse YÖK’e gönderilir. YÖK onayından sonra Enstitümüz tarafından lisansüstü program aktif hale getirilir.
 
Lisansüstü Program Açmak için Başvurusu Belgeleri