Eğitim Bilimleri Enstitüsü
05.09.2022

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Kayıt Yenileme ve Ders Seçim İşlemleri

  • Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerinde ilgili dönemin harç ücretini yatıran öğrencilerin ders kayıtları Enstitü tarafından 19 Eylül 2022 tarihinde otomatik yapılacaktır. Öğrenciler sistem üzerinden herhangi bir ders seçimi yapmayacaklardır. 
 
  • Af kapsamında Enstitümüze başvuru yapan öğrencilerle ilgili 19 Ağustos 2022 tarihi ve öncesi başvuru yapan öğrencilerin ders intibakları ve danışman atamaları devam etmekte olup e-posta ile tebligat yapıldıktan sonra öğrenciler harç ücretlerini 22 ile başlayan aşağıda belirtilen şekilde kendinize ait tanımlanan öğrenci numarasını kullanarak harç ücretlerini yatıracaklardır. İntibak işlemleri henüz bilim dalı başkanlıklarınca tamamlanmadığından öğrencilerin e-posta ile tebligat yapılana kadar beklemeleri önemle rica olunur.
 
  • 2. Dönemde olan öğrenciler harç ücretlerini 5 Eylül 2022 - 11 Eylül 2022 tarihleri arasında Vakıfbank Şubelerinden, Vakıfbank ATM’lerinden veya Vakıfbank İnternet Bankacılığı aracılığı ile ilgili öğrenci numarasını kullanılarak yatırılabileceklerdir. Vakıfbankası dışında başka bir bankadan EFT ile IBAN numarasına harç ücreti yatırılmamaktadır. Harç ücreti sadece öğrenci numaranıza ilgili Vakıfbank kanallarından yatırılmaktadır. İlgili harç ücretini yatıranlar dekontları [email protected] adresine e-posta konu başlığı T.C. ve Adı ve Soyadı olacak şekilde yazmalı ve e-posta ek kısmına harç ödemesi dekontlarını pdf formatında taratarak gönderilmelidir. (Bu dönem kesin kayıt yaptırıp 1. Dönemde olan Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerimiz kayıt yenilemeyle ilgili herhangi bir işlem yapmayacaklardır.)
 
  • Dersler akademik takvime göre 19 Eylül 2022 tarihinde başlayacaktır. (İlgili akademik takvim linki: https://erbakan.edu.tr/akademik-takvim Lisansüstü kısmını tıklayarak görebilirsiniz.)
   
  • İlgili bilim dalına, danışmana veya dersi yürüten öğretim üyesine, 0332 323 82 20-23 numarasından 5400 veya 5401'i  tuşlayarak santrale bağlanıp ilgili öğretim üyesinin ismini söyleyerek görüşebilirsiniz.  Ulaşamadığınız takdirde  e-posta adresinden iletişim kurunuz. (E-posta adresine  https://erbakan.edu.tr/ahmetkelesogluegitim/anabilim linkinden ilgili bilim dalına giriş yaparak bulabilirsiniz.)
   
  • Belirtilen süre içerisinde Kaydını yenilemeyen öğrenciler Lisansüstü Yönetmeliğimizin 10. maddesinde belirtildiği üzere (2) Lisansüstü programlarda kayıtlı öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde enstitü yönetim kurulunun belirleyeceği esaslar çerçevesinde dönem kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. (3) Akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ders değişikliği, ders ekleme ve ders bırakma işlemleri danışman tarafından yapılır. (4) Dönem kaydı yaptırmayan, varsa katkı payı, ders ücreti veya ikinci öğretim ücreti gibi mali yükümlülüklerini yerine getirmeyen öğrencilerin dönem kaydı yenilenmez. Bu öğrenciler söz konusu dönemde öğrencilik haklarından yararlanamazlar. (5) Dönem kaydını yenilemeyen öğrenciler, ilgili yarıyılda ders seçemezler; seminer, proje, tez konusu önerisi veremezler. Yeterlik sınavından ve tez izleme komitesi raporundan başarısız sayılırlar. Bu durumlarda geçen süreler belirtilen programlar için öngörülen azami öğrenim süresinin hesabında dikkate alınır.." denildiğinden kaydını yapmakla yükümlüdürler.(2)Kayıt yenileme; yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrenciler, her yarıyılın ilk haftası içerisinde enstitü yönetim kurulunun belirleyeceği esaslar çerçevesinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler o yarıyıldaki dersleri alamazlar ve bu süre, belirtilen programlar için öngörülen azami öğrenim süresinin hesabında dikkate alınır. (4) Kesin kayıt/dönem kaydı yaptırmayan, katkı payı, ders ücreti veya ikinci öğretim ücretini ödemeyenlerin kaydı yenilenmez. Kendilerine öğrenci belgesi, staj yazısı ve askerlik belgesi gibi belgeler verilmez, öğrencilik haklarından yararlanamazlar " denildiğinden kaydını yapmakla yükümlüdürler.
     
  • Öğrencilerimiz Enstitü sayfasını inceleyerek ders içerikleri, yönetmelikler, kılavuzlar, enstitü belgeleri ve uygulama esaslarına ulaşabilirler.
 
 
İLGİLİ YÖNETMELİK VE KILAVUZLAR
► Öğrenci Numaranızı öğrenmek İçin tıklayınız
► Öğrenci Fotoğraf ve İletişim bilgilerinizi güncellemek için tıklayınız
 Öğrenci Tek Şifre alma kılavuzunu görmek için tıklayınız.
► Öğrenci bilgi sistemine giriş kılavuzu için tıklayınız


AKADEMİK TAKVİM
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Öğrencilerimize duyurulur.