Eğitim Bilimleri Enstitüsü
11.02.2019

2018-2019 BAHAR YARIYILI II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerinin ders seçimleri enstitü tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Öğrencilerin kayıt yenilemeleri 11 Şubat 2019 - 17 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Harç borcu olan öğrenciler Vakıflar Bankası şubelerine öğrenci numaralarını vererek harç ücretlerini yatırmalı ve dekontu enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir. Dekontu teslim etmeyen öğrencilerin ders kayıtları yapılmayacaktır. (Dekontların aslı [email protected] adresine e-posta yoluyla .pdf formatında taratılarak gönderilebilecektir.)

1. Belirtilen süre içerisinde Kaydını yenilemeyen öğrenciler Lisansüstü Yönetmelikte belirtildiği üzere " (2)Kayıt yenileme; yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrenciler, her yarıyılın ilk haftası içerisinde enstitü yönetim kurulunun belirleyeceği esaslar çerçevesinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler o yarıyıldaki dersleri alamazlar ve bu süre, belirtilen programlar için öngörülen azami öğrenim süresinin hesabında dikkate alınır. (4) Kesin kayıt/dönem kaydı yaptırmayan, katkı payı, ders ücreti veya ikinci öğretim ücretini ödemeyenlerin kaydı yenilenmez. Kendilerine öğrenci belgesi, staj yazısı ve askerlik belgesi gibi belgeler verilmez, öğrencilik haklarından yararlanamazlar " denildiğinden kaydını yapmakla yükümlüdürler.

2. 2018 - 2019 bahar yarıyılında 3. dönemde bulunup toplamda 4500 TL ücret yatıran öğrenciler herhangi bir ücret yatırmayıp PROJE DÖNEM KAYIT FORMU 'nu doldurarak 11 Şubat 2019 - 17 Şubat 2019 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde enstitümüze teslim etmeleri zorunludur. 

3. Dönem Kaydı yaptırmayan Erkek Öğrencilerimizin Askerlik durumuyla ilgili; T.C. Milli Savunma Bakanlığı Ankara’nın 12 Ocak 2018 tarihli ve 88110250-1130-19023-18/ASAL İşl.D.Ert.İşl.Ş. sayılı yazısına istinaden; Kayıt Yenileme işlemini yapmayan yükümlüler lisansüstü eğitimine devam etmediklerinden, haksız yere sevk tehiri hakkı kullandırılmaması amacıyla sevk tehiri işleminin iptal edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ilgili dönemde kayıt yenileme işlemini yaptırmayan yükümlülerin sevk tehirlerinin iptal edilmesi için sevk tehiri işlemini yapan makama sevk tehiri iptal teklifinde bulunulması ve sevk tehirlerinin iptal edilmesi gerektiği belirtilmiştir.  

 Öğrencilerimize duyurulur.

AKADEMİK TAKVİM

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

PROJE DÖNEM KAYIT FORMU (DERS DÖNEMİNİ BAŞARI İLE TAMAMLAYIP, PROJE AŞAMASINA GEÇEN ÖĞRENCİLER TARAFINDAN DOLDURULARAK ENSTİTÜYE TESLİM EDİLMELİDİR.)