Eğitim Bilimleri Enstitüsü
11.02.2019

2018-2019 BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ DUYURUSU

Enstitümüzde Tezli Yüksek Lisans ve Doktora kayıt yenileme işlemleri Akademik Takvimde belirtildiği üzere 11 Şubat 2019 – 17 Şubat 2019 tarihleri arasında "Öğrenci Ders Seçimi Klavuzu" nda belirtilen şekilde Otomasyon Sistemi üzerinden ders seçimi yapılacaktır. Öğrenciler belirtilen tarihler arasında kayıt yenilemelerini yapmak zorundadır. 

1.Belirtilen süre içerisinde Kaydını yenilemeyen öğrenciler Lisansüstü Yönetmelikte belirtildiği üzere " (2)Kayıt yenileme; yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrenciler, her yarıyılın ilk haftası içerisinde enstitü yönetim kurulunun belirleyeceği esaslar çerçevesinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler o yarıyıldaki dersleri alamazlar ve bu süre, belirtilen programlar için öngörülen azami öğrenim süresinin hesabında dikkate alınır. (4) Kesin kayıt/dönem kaydı yaptırmayan, katkı payı, ders ücreti veya ikinci öğretim ücretini ödemeyenlerin kaydı yenilenmez. Kendilerine öğrenci belgesi, staj yazısı ve askerlik belgesi gibi belgeler verilmez, öğrencilik haklarından yararlanamazlar." denildiğinden kaydını yapmakla yükümlüdürler.

2.Harç borcu gözüken öğrencilerimizin (2. üniversite, dönem aşımı v.b.) Vakıflar Bankası şubelerine öğrenci numaralarını vererek harç ücreti yatırmaları gerekmektedir. Harç ücretini yatırmayan öğrencilerin kayıtları geçersiz sayılacaktır.

3. Öğrencilerin danışmanları ile görüşerek ders seçimi yapmaları ve aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

  • Uzmanlık Alan dersi tüm öğrenciler tarafından her dönem seçilmelidir.
  • Mezun olabilmek için toplam azami 8 ders almaları zorunludur.(Örnek; ilk dönem 4 ders alan öğrenci ikinci dönem 4 ders almalıdır. Öğrenci Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği zorunlu dersini daha önce almadıysa veya alıp başarısız olduysa mutlaka almalıdır.) 
  • Yeni Kayıt yaptırıp 1. Dönemde olan öğrenciler,  4 ders ve Uzmanlık alan dersini seçebilirler.
  • Seminer dersi 2. döneminde olan tüm öğrenciler tarafından seçilmelidir.
  • Doktora programlarında ders dönemini başarı ile tamamlayan öğrenciler tarafından Yeterlilik ve Tez Dersi aşamasına göre seçilmelidir.
  • Tez aşamasında olan tüm öğrenciler mezun olana kadar tez ve uzmanlık alan derslerini seçmeleri gerekmektedir.
  • Öğrencinin Enstitümüzün ilke kararlarına göre ders seçimi yapmaları zorunludur. Öğrenciler aktif ve açık olan dersleri seçebilirler. Bu dersler hakkında danışmanlarıyla iletişime geçmeleri ve BOLOGNA Bilgi Paketinden ders içeriklerini incelemeleri gerekmektedir.

4. Dönem Kaydı yaptırmayan Erkek Öğrencilerimizin Askerlik durumuyla ilgili; T.C. Milli Savunma Bakanlığı Ankara’nın 12 Ocak 2018 tarihli ve 88110250-1130-19023-18/ASAL İşl.D.Ert.İşl.Ş. sayılı yazısına istinaden; Kayıt Yenileme işlemini yapmayan yükümlüler lisansüstü eğitimine devam etmediklerinden, haksız yere sevk tehiri hakkı kullandırılmaması amacıyla sevk tehiri işleminin iptal edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ilgili dönemde kayıt yenileme işlemini yaptırmayan yükümlülerin sevk tehirlerinin iptal edilmesi için sevk tehiri işlemini yapan makama sevk tehiri iptal teklifinde bulunulması ve sevk tehirlerinin iptal edilmesi gerektiği belirtilmiştir. 2018-2019 Bahar yarıyılında ders kaydı yaptırmayan Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programı öğrencilerimizin Askerlik tehir iptal işlemi yapılarak ilgili Askeralma Bölge Başkanlığına bildirilecektir.

5. Öğrencilerimiz Enstitü sayfasını inceleyerek ders içerikleri, yönetmelikler, kılavuzlar, enstitü belgeleri ve uygulama esaslarına ulaşabilirler.

İLGİLİ YÖNETMELİK VE KILAVUZLAR

AKADEMİK TAKVİM

ÖĞRENCİ DERS SEÇİM KILAVUZU

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNE İLİŞKİN İLKE KARARLARI VE UYGULAMA ESASLARI 

DOKTORA ÖĞRENCİLERİNE İLİŞKİN İLKE KARARLARI VE UYGULAMA ESASLARI

Sorularınız için [email protected] e-posta adresimizle iletişime geçebilirsiniz. Öğrencilerimize duyurulur.