2022-2023 Bahar Yarıyılı Ara Sınavları Hakkında

28.03.2023

1- Necmettin Erbakan Üniversitesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında uzaktan eğitim yöntemiyle yapılan derslerin ara sınavları da uzaktan yapılacaktır. Sınavlar uzaktanegitim.erbakan.edu.tr adresinden erişilebilen uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacak ve sınavlar için başka herhangi bir platform kullanılmayacaktır. Sınavlar 30 Mart-19 Nisan 2023 tarihleri arasında birimlerin belirleyeceği sınav takvimine göre yapılacaktır.

2- Uzaktan yapılacak sınavlar gözetimli şekilde yürütülecektir. Bu nedenle öğrencilerimizin sınavlara web kamerası çalışan bir cihaz ile katılmaları, sınav öncesinde sistem tarafından talep edilen izinleri vermeleri ve sınav esnasında öğrencinin yüzünü net bir şekilde gösteren kamera görüntüsünün açık olması gerekmektedir.

3- Sınav sırasında internet bağlantısının sorunsuz, sınavda kullanılacak cihazın şarjının dolu ve elektriğe bağlı olarak kesintisiz şekilde çalışabileceğinden emin olunmalıdır. Sınavlara bilgisayar dışında tablet, cep telefonu gibi araçlar üzerinden de girilebilecektir. Bağlantıda bir sorun olması durumunda herhangi bir mobil internet bağlantısının alternatif olarak hazırda bulundurulması doğabilecek sorunların önüne geçecektir.

4- Yüz yüze yapılan derslerin sınavlarına ilişkin bilgilere ilgili birimlerin web sayfalarından erişilebilir.

5- Öğretim Elemanlarımıza yönelik olarak UZEM tarafından hazırlanan sınav hazırlama, sınava soru ekleme, soru şekilleri, derslere soru kopyalama ve sınav güvenliği konularını içeren Moodle Sisteminde Çevrimiçi Sınav Oluşturma Videosu:

6- Öğretim Elemanlarımıza yönelik olarak UZEM tarafından hazırlanan Soru Bankası ve Kategori Oluşturma konularını içeren video:

7- Öğrencilere yönelik Gözetimli Sınavlarda Kamera Kullanımı Hakkında Teknik Destek Videosu: