Girişimcilik Programına Başvurular Başladı

04.02.2020

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Model Fabrika Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Fikir Fabrikası” başlıklı girişimcilik programına başvurular başladı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlardan ve Geçici koruma altındaki Suriyelilerden  toplam 200 kişi kabul edilecek. KfW-Alman Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen program, InnoPark (Konya TGB) ve Başkent Üniversitesi BEDAM işbirliğiyle yürütülüyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin ve mezunlarının programa katılımları için gerekli desteği sağlamaktadır.

Program, katılımcıların istihdam edilebilirliklerini artırmak ve insana yakışır iş imkanları yaratmak üzere girişimciliği ve iş geliştirme ortamını geliştirmeyi amaçlıyor.

Programın ilk adımında verilecek girişimcilik eğitimlerinden sonra kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyenler arasından seçilecek 50 kişi kuluçka hizmetlerinden faydalanacak ve şirket kurma konusunda desteklenecektir.

Programın ilk bölümü 10-13 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Programa gidiş ve gelişlerde servis imkanı, öğle yemeği ücretsiz sunulacaktır. Program sonunda katılımcılara sertifika da verilecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız