NEU MOBİL’ de OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) Entegrasyonu

19.04.2017

NEU MOBİL’de OBS(Öğrenci Bilgi Sistemi) Entegrasyonu!!!

 

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yazılan NEU Mobil uygulaması ile birlikte öğrenciler OBS’deki bilgilerine özgün, basit ve anlaşılır bir arayüz ile erişebilmektedirler.  NEU MOBİL uygulaması içerisinden veya masaüstüne eklenen widget’lar ile erişilebilen uygulamaya öğrenci numarası ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır. Giriş yapıldıktan sonra Notlarım, Sınavlarım, Transkript, Transkript Senaryosu, Ders Programı menüleri ile bu hizmetlere erişim sağlanmaktadır. Aşağıda OBS ile ilgili alınacak hizmetlere ait kısa açıklamalar mevcuttur.

Notlarım: Öğrenciye ait notların görüntülendiği bölümdür. Notlar dersin ve hocasının isminin yazılı olduğu kutucukların altında gösterilir. Not açıklanmamışsa sınavın tarihi yazar. Derse ait bütün sınavlar açıklanmışsa dersin karşısında sınavların ortalaması yazar.

Sınavlarım: Öğrenciye ait geçmiş ve gelecek sınavların görüntülendiği bölümdür. Geçmiş sınavlar pasif mavi yazı ile gösterilir. Gelecek sınavlar belirgin yazılar ile gösterilir gelecek bir sınavın üzerine tıklandığında gerekli bilgiler doldurulmuş şekilde telefonun varsayılan etkinlik uygulaması açılır ve eğer istenirse sınavın olduğu gün için hatırlatıcılar kurulabilir. Sınavlar 2 farklı şekilde görüntülenebilme özelliğine sahiptir. İstenirse ait oldukları derslerin altında sıralanırlar istenirse tarihe göre sıralanırlar.

Transkript: Öğrencinin bu güne kadar aldığı harf notları ve bunlarla alakalı olarak oluşturulmuş istatistiksel sonuçları gösteren bölümdür. İçeriğinde normal bir transkript senaryosunda bulunan ve öğrencinin ihtiyaç duyabileceği bütün bilgiler bulunmaktadır. Üst kısımda genel bilgi olarak öğrencinin bu güne kadar aldığı toplam kredi, toplam AKTS ve genel not ortalaması bulunmaktadır. Alt kısımda ise dönemlere ait toplam kredi, toplam AKTS bilgisi, ağırlıklı not ortalaması, ağırlıklı genel not ortalaması bulunmaktadır. Dönemin üzerine tıklandığı takdirde o dönem alınan dersler sıralanmaktadır. Döneme ait dersler içerisinde ders kodu, ders tipi, dersin kredisi, AKTS’si, ortalama notu ve harf notu görüntülenmektedir.

Transkript Senaryosu: Transkript senaryosunda transkriptte bulunan bütün özellikler bulunmaktadır. Fakat derslerin üzerine tıklandığı takdirde derse ait kredi ve harf notu değiştirilebilir. Ve değişim yapıldığında bütün istatistiksel sonuçlar transkriptin yeni haline göre düzenlenir. Değiştirilmiş olan dersin rengi farklı gösterilir. Bu değişimler uygulama kapansa dahi öğrenci, “senaryoyu sıfırlar” butonuna basana kadar telefon hafızasında saklı tutulur.

Ders Programı: Bu bölüm diğer bölümlerden bağımsız bir şekilde çalışan kişisel bir ajanda şeklinde tasarlanmıştır. Öğrenci isterse derslerini isterse başka bir aktivitesini bulunan saatlere kaydeder ve bu bilgiler öğrenci için saklı tutulur. Eğer öğrenci isterse bu programı widget olarak masaüstüne koyabilir ve uygulamayı açmadan da bilgilere erişebilir.

NEU Mobil uygulamasını Android işletim sistemli telefonlar için aşağıdaki linke tıklayınız:

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.edu.konya.neumobil