Necmettin Erbakan Üniversitesi Toplu Konut Projesi

04.05.2016

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Üniversitemiz arasında yapılan protokol ile “Necmettin Erbakan Üniversitesi Toplu Konut Projesi” kapsamında Rektörlüğümüzün titiz çalışmaları ve takibi ile Konya’mız ve Üniversitemiz personeli için güzel bir projeye imza atılmıştır. Yerel mimariye uygun şekilde yapılacak projemizde 405 konut inşa edilecektir. Ayrıca personelimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Projede 240 adet 4+1, 165 adet 3+1 konut planlanmıştır.

Konutların tasarımında geleneksel Konya evlerine ait sivil mimari özellikleri dikkate alınarak, cephelerde taş kaplamalara yer verildi. Yerleşim planı yapılırken, ticaret merkezi ve cami, merkezi bir noktada konumlandırılarak çevrelerinde geniş peyzaj alanları oluşturuldu. 

28.03.2016 tarihinde ihalesi yapılan projemizi Komyapı Hazır Beton Prefabrik İnşaat Taahhüt SAN. TIC A.Ş. yüklenmiştir. Projenin süresi yer tesliminden itibaren 600 gündür. Personelimiz için hayırlı olmasını dileriz…

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız