Diş Hekimliği Fakültesi
28.09.2022

Diş Hekimliğindeki Son Gelişmeler “NEÜ 2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi”nde Ele Alınacak

 

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin düzenlediği, diş hekimliği alanında güncel ve yenilikçi yaklaşımların ele alınacağı “Necmettin Erbakan Üniversitesi 2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi ve Fuarı”, 1-3 Ekim 2022 tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’ni düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, kongrede alanında deneyimli akademisyenler ve seçkin konuşmacılar tarafından diş hekimliğinde Periodontoloji, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Restoratif Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi alanlarında güncel ve yenilikçi yaklaşımların ele alınacağını kaydetti.



Düzenlenen kongrenin diş hekimliği alanında önemli bir yeri olduğunu ve seçilen bildirilerin ek sayı olarak ‘İnternational Dental Research’ dergisinde tam metin yayınlanacağını aktaran Dekan Tunçdemir, “Kongremizde yurt içi ve yurt dışından alanında uzman 42 hocamızı ağırlayacağız. Mesleğin duayeni hocalarımız, çeşitli konularda katılımcılara eğitimler verecek. Fuar ve sergi alanı hazırlığını yaptığımız kongremiz boyunca workshoplar, kurslar, konferanslar, paneller gerçekleştirilerek mesleğimizdeki son gelişmeler ele alınacak” dedi.

Bu tür programlarla sürekli olarak öğrenci ve akademisyenlerin mesleki gelişimini arttırmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Tunçdemir, halka en üst seviyede ağız ve diş sağlığı hizmetini en son teknolojilerle sunabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.