Diş Hekimliği Fakültesi
24.12.2015

Fakültemiz' de Tomografi Kullanımı: Olgular İle İpuçları" Konferansı Gerçekleştirildi

Diş Hekimliği Fakültemizde “Diş Hekimliğinde Tomografi Kullanımı: Olgular ile İpuçları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi öğretim üyesi Prof. Dr. Kaan Orhan’ın katılımıyla düzenlenen konferansa; Rektör yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Diş hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nimet Ünlü, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı.

Konuşmasının başında üniversitemizin samimi karşılamasından duyduğu mutluluğu belirten Prof. Dr. Kaan Orhan, 1990’lı yıllarda diş hekimliği pratiğine giren konik ışınlı bilgisayarlı tomografide anatomi ve konik ışınlı bilgisayarlı tomografinin diş hekimliğinde kullanım alanları konularına değindi. Takip ettiği sıra dışı vakaları katılımcılarla paylaşan Orhan; teşhiste üç boyutlu görüntülemenin önemine vurgu yaptı.

Konferansın son kısmında dinleyicilerle interaktif olarak vakalar üzerinden tartışma yapıldı.