Dilbilimi Bölümü
12.03.2019

Fakültemizin İlk Öğrenci Çalıştayı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde lisans öğrencilerine yönelik çalıştayların ilki Dilbilim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Zühal Güven'in moderatörlüğünde "Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir" ile başladı.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) tarafından yıl içinde gerçekleştirilecek olan öğrenci çalıştayları dizisinin birincisinde konu yabancı dil öğretimi oldu. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde eğitim gören lisans öğrencilerinin akademik ve entelektüel gelişimine bilimsel toplantılar aracılığıyla katkıda bulunmayı amaçlayan çalıştaya farklı bölümlerden öğrenciler katıldı. Farklı disiplinleri bir araya getirmek, öğrencilerin değişik bölümlerden hocaların moderatörlüğünde belli bir konuda derinlemesine tartışma ortamı yaratmak için hayata geçirilen çalıştaylarda akademik gelişime katkı amaçlanıyor. Belirli konu  ve sorunlara ilişkin farkındalık oluşturmak, öğrencilerin konu ve sorunlar hakkında çözüm önerilerini sunmalarına fırsat vermek amacıyla yürütülen çalışmalarda yüksek lisans ve doktora boyutuna yönelik aşinalık yaratmak da hedefleniyor.