Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü
30.01.2020

Üniversitemizde "Popülizmin Yükselişi" Konulu Çalıştay Başladı


Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün uluslararasılaşma politikası kapsamında Üniversitemiz Küresel ve Bölgesel Çalışmalar Merkezinin başlatmış olduğu “12 Ayda 12 Uluslararası Bilimsel Toplantı” serisinin ilki olan ‘Popülizmin Yükselişi’ konulu uluslararası çalıştay başladı.  

Hollanda, Hindistan, İspanya, İngiltere, Rusya ve Kazakistan’dan gelen akademisyenlerin katılım gösterdiği çalıştayın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu yaptı. Rektör Zorlu, dünyanın farklı ülkelerinden kıymetli akademisyenleri böylesine önemli bir çalıştay için ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, “Dünyayı etkileyen önemli olayları ve meseleleri farklı açılardan görebileceğiz. Burada önemli olanın; bilim ve düşünce insanlarının bir araya gelerek düşüncelerini karşılıklı paylaşabilmesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Farklılıkların zenginlik olduğunu ifade eden Zorlu, “Çalıştayın sonuçlarının konunun anlaşılması hususunda farkındalık yaratacağını ve faydalı sonuçlar doğuracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından sunumlara geçildi. İki gün sürecek olan çalıştayda, “Popülizm nedir? Popülizmin yükselişini nasıl açıklayabiliriz? Popülizm nasıl işler ve dünya düzeni için ne gibi tehditler sunabilir? Popülist hareketlerin sosyal, ekonomik ve politik etkileri nelerdir?” sorularına cevaplar aranacak.

Çalıştay programı için tıklayınız