Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
06.12.2021

Üniversitemizde Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri Mine’l Aşk Konseriyle Başladı

 

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından, Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Anısına, “Mine'l Aşk” Türk Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi.



Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen konseri, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ecevit Öksüz, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş takip etti.



Üniversitemiz YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanan konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, “2021 yılının ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ olması sebebiyle repertuarımızın ciddi bir kısmını aşk teması ve Yunus Emre güfteleriyle hazırladık. Biz aşka dair bir şeyler söylemeye çalışacağız haddimizce. Konserde emeği geçen, başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere, katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. 



Kısıtlamaların kalkmasının ardından düzenlenen etkinlikte salonu dolduran vatandaşlara teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise, “İcra edilecek olan bir saatlik konserin arkasında yüzlerce saatlik ciddi bir emek var. Bu çalışmanın başkahramanı Mehmet Gönül hocamıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Müziği Devlet Konservatuvarının kuruluşundan itibaren bugünlere gelmesinde büyük emeği var. Aşk, duygunun zirvesidir… Allah aşkı ise, aşkların ötesindedir. Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserimizde de ilahi aşk çerçevesinde eserler icra edilecek. Türk Müziği Devlet Konservatuvarımızın Türkiye’de ve dünyada ses getireceğini ümit ediyor ve dinleyenler için keyifli bir konser olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından “Mine'l Aşk” Türk Tasavvuf Musikisi Konseri’nin icrasına geçildi. Birbirinden özel 15 eserin sunulduğu program, dinleyenlerden büyük beğeni topladı.