Biyomedikal Mühendisliği Bölümü

Program Bilgileri

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ (Y.L.) (TEZLİ ) - Programı Bilgileri

Dili

Türkçe

Süresi (Yıl)

2

Azami Süresi (Yıl)

3

 

Anabilim Dalı Başkanı

Prof. Dr. Ahmet AVCI

Tarihçe

Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezli) Programı, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018 yılında kurulmuştur.

Kazanılan Derece

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Biyomedikal Mühendisliği alanında Yüksek Lisans derecesine sahip olunur.

Kabul Koşulları

Yüksek lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Internet adresinde yayınlanmaktadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Üst Kademeye Geçiş

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Biyomedikal Mühendisliği bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.

Mezuniyet Koşulları

Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için 60 AKTS kredisi karşılığı ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.

Mezun İstihdam Olanakları

Biyomedikal Teknoloji Alanları

Ölçme ve Değerlendirme

Lisansüstü dersleri için akademik takvime göre her ders için her yarıyılda en az bir genel sınav yapılır. Ders sınavlarında başarılı olmak için öğrencilerin 100 tam puan üzerinden en az 70 almak gerekir. Seminer dersi ise başarılı ya da başarısız şeklinde değerlendirilir.