Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü
12.09.2022

Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz Arasında İş Birliği Protokolü

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda imzalanan protokol ile teknik ve akademik düzeyde deneyim, bilgi birikimi paylaşımı ve ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Protokol, Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Üniversitemizin bilgi birikimi ve kurumsal deneyimini kullanarak telif hakları, bilimsel yayıncılık, etik, kültür endüstrisi vb. alanlarda araştırma ve eğitim gibi ortak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi iş birliğini kapsıyor.



İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite olarak bilimsel yayıncılık, akademik sıralamalar, etik vb. hususlarda ön plana çıktıklarını vurgulayarak imzalanan protokol ile kurumlar arası ortak çalışmaların zenginleştirilmesinin ve bakanlık nezdinde ortak tecrübe ve fikir paylaşımının önemine değindi.

Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent ise, önemli bir protokole imza attıklarını, her iki kurum arasında yayıncılık, telif hakları, etik, kültür endüstrisi, kültür politikaları ve yöntemi gibi alanlarda iş birliklerine hazır olduklarını belirtti.



İmza töreninde yer alan heyet, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınlarını gezerek NEÜ Yayınları Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci’den üniversite yayıncılığına dair bilgi aldı. Heyetler arası görüşme karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

Program kapsamında Genel Müdür Dr. Ziya Taşkent ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Üniversitemiz ortaklığında kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı’nı ziyaret ederek ajansın faaliyetleri hakkında Sosyal İnovasyon Ajansı Direktörü Ali Güney’den bilgiler aldı.





 
 BASINDA ÇIKAN HABERLER